Livno će semafore zamijeniti kružnim tokovima

Vidi originalni članak
Projektom je predviđena izgradnja kružnih tokova umjesto sadašnjih semafora na raskrsnicama kod Partizanskog groblja, kod benzinske pumpe u Splitskoj ulici, na Goričkoj cesti kod sportske dvorane, te na magistralnoj cesti u Priluci u pravcima Glamoča i Bosanskog Grahova. Radovi bi trebali započeti u ovoj godini.

OV Livno je na sjednici održanoj 30.06.2015. godine donijelo je Odluku o utvrđivanju javnog interesa u postupku izvlaštenja nekretnina radi rekonstrukcije ovih raskrižja. Natječaji za izvođenje radova okončani su krajem 2015. godine te su potpisani ugovori između JP Cesta FBiH i najuspješnijeg ponuđača - Livnoputova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj fazi radiće se kružni tokovi u Splitskoj ulici i na Goričkoj cesti. Ukupna vrijednost ugovorenih radova na kružnom toku u Splitskoj ulici iznosi 266.405 KM bez PDV-a, a na Goričkoj cesti 271.991 KM bez PDV-a, a rok završetka radova na spomenutim raskrižjima je 90 kalendarskih dana od početka izgradnje.

Prema najavama, u ovoj godini trebao bi biti izgrađen još jedan kružni tok na obilaznici i to na križanju s Ulicom blajburških žrtava i 4. ulicom, odnosno kod semafora koji trenutno nije u funkciji.

Dnevni avaz

Vezani članci