Općina Konjic će sufinancirati biomedicinski potpomognutu oplodnju

Fena
Vidi originalni članak

Općina Konjic donijela je Pravilnik o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje, priopćili su u utorak iz te općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako je Pravilnik donesen kako bi se stvorili preduvjeti da mladi imaju veće mogućnosti za planiranje obitelji, uz poseban akcenat na medicinski potpomognutu oplodnju. Mladi i zdravlje, reproduktivno zdravlje, planiranje obitelji i razvoj, prioriteti su politike javnog zdravstva Općine Konjic, stoji u priopćenju.

Pravilnikom koji je potpisao konjički načelnik Osman Ćatić bračni parovi će imati novčanu podršku za prvi pokušaj u iznosu od 3.000, dok je za drugi i treći pokušaj predviđen novčani iznos od 2.000 maraka.

"Mnogi parovi iz različitih socio-ekonomskih razloga u nemogućnosti su da se ostvare kao roditelji i na tom putu želimo da im u skladu s trenutnim mogućnostima, financijski omogućimo pristup medicinskim procesima koji su neophodni", kazao je Ćatić, podsjećajući kako je ovo samo jedan od vidova pomoći stanovnicima općine Konjic, koji žele potomstvo i žele da žive u sredini, koja im pomaže na putu da to ostvare.

Vezani članci