FOTO  Konjic prvi grad domaćin petih Sportskih igara mladih

Vidi originalni članak

"Svi smo mi bili djeca, a ona govore iskreno, njihove su emocije iz srca i radujemo se ovogodišnjim Igrama. Konjic je uvijek dobar domaćin što je pokazao i ovog puta. Djevojčice i dječaci iz Konjica ali i okoline su pokazali šta je fer plej što Igre i promoviraju." , istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo u devet sati na terenu "Partizanovo" izvođenjem početnog udarca na Coca Cola CUP-u. Tradicionalno i ove godine početni udarac je izvela gospođa Biljana Handžo, savjetnica za sport.

Mališani su odmjerili snage u malom nogometu i uličnoj košarci. Natjecanja se odvijaju u skopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" uz finansijsku podršku USAID-a Bosne i Hercegovine.

Djeca iz Konjica, Jablanice i drugih mjesta su pokazala odlične sportske sposobnosti i fair play, te su Igre dobile i svoje prve finaliste, učesnike velikog finala koje će biti održano u glavnom gradu BiH krajem kolovoza.

Ove godine, Igre će posjetiti 28 bh. gradova u periodu ljetnog raspusta. Nakon Konjica, SIM Turneja radosti se seli u Goražde 27.06. Za sve koji to već nisu uradili, iz Igara podsjećaju da se za učešće mogu prijaviti na web stranici www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930.

Vezani članci