Jesu li općine spremne za zimske nepogode?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Iz Službe civilne zaštite općine Čapljina doznali smo kako je općina spremna, osigurani su potrebni strojevi, dovoljne količine soli, održan je koordinacijski sastanak u Mostaru sa predstavnicima vlade gdje su dogovorene nadležnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabavljene su dovoljne količine alata poput lopata, kao i sve ostalo što je potrebno za snijeg i sve druge operativne opreme. Komunalna radna organizacija je na raspolaganju, kao i suradnja sa oružanim snagama u slučaju elementarnih nepogoda.

Iz općine Grude su istaknuli: „Predstavnici općine Grude su još početkom prosinca održali sastanak s vlasnicima mehanizacije za čišćenje snijega s područja općine Grude, na kojem je napravljen raspored održavanja lokalnih cesta u predstojećem zimskom periodu kako bi se pravodobno i efikasno odgovorilo na snježne padaline".

Što se tiče općine Široki Brijeg dobili smo podatak iz Službe Civilne zaštite općine kako se na poseban račun izdvaja 0,5% plaće svih uposlenih u Općini Široki Brijeg (cca 6.000 uposlenih), od čega 40% otpada na saniranje šteta, 30% za materijalno tehnička sredstva, 20% za preventivu i 10% za obuku.

Općina Tomislavgrad, također će spremno dočekati vremenske nepogode. Od direktora Javnog komunalnog poduzeća Petra Raduša doznali smo da je bio je raspisan natječaj za čitavu općinu, odnosno Javni poziv i komunalno je dobilo natječaj za održavanje grada.

„Pijeska imamo 50 kubika i 25 tona soli, gdje smo već potrošili 11 tona soli lanjskih zaliha, a za ovu godinu je nabavljeno 25 tona", istaknuo je za kraj direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: hum.ba

Vezani članci