Jakov Mikulić: Nisu pronađena nikakva ukradena ili rastavljena vozila

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Inače, riječ je priopćenju CJB Doboj nakon akcije na području Gruda i još nekih mjesta u Republici Srpskoj koju su proveli pripadnici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zapadnohercegovačke županije, a na osnovu pribavljenje naredbe Osnovnog suda Derventa, u potrazi za ukradenim vozilima.

Jakov Mikulić u dopisu upućenom redakciji Dnevnog lista tvrdi da na njegovom posjedu nije pronađeno 50 ukradenih vozila Mercedes 124.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je samo da se radi o dva sporna vozila koja su predmet istrage. Vozila nisu ukradena, u pitanju je opserviranje dva vozila te za iste postoji odgovarajuća dokumentacija", navodi se u dopisu Jakova Mikulića. Dodaje kako nikakvi automobili nisu rastavljeni niti sječeni, dok on, kao vlasnik registriranog servisa, nije ni priveden.

"Meni nije poznato privode li nadležna tijela druge osobe s područja Gruda, Čelinca i Banje Luke. Ponavljam, to mi nije poznato niti se dovodim u vezu s tim. Da imam bilo kakve veze s tim, ja bih bio ispitan, tako da je to što je napisano u vezi mene potpuna neistina", kaže se u dopisu Mikulića.

Podsjećamo, inspektori kriminalističke policije CJB Doboj u suradnji s pripadnicima MUP-a Zapadnohercegovačke županije 12. listopada su proveli akciju na području Gruda u potrazi za ukradenim automobilima. Osim na području Gruda, akcija je provedena i na području Banja Luke i Čelinca. Dakle, kada se spominje brojka od 50 ukradenih vozila, misli se na cjelokupnu akciju, a ne samo onu na području Gruda. Također, u tekstu se nigdje ne spominje da je Jakov Mikulić kradljivac, već da istražitelji utvrđuju odgovornost Jakova M., odnosno je li znao da je riječ o ukradenim vozilima, kao i na koji način je došao do njih.

Iz policije su također potvrdili da su "pretresi obavljeni u poduzeću za autoservisiranje Mercedesovih vozila u Grudama u sklopu kojeg se nalazi i autootpad. Akcija je pripremana duže vrijeme s ciljem rasvjetljavanja krađa vozila marke Mercedes, tip 124".

Osim vozila, u akciji je pronađen i alat za koji se sumnja da je korišten za falsificiranje brojeva šasija. Riječ je uglavnom o različitim vrstama i tipovima "numeratora" za falsificiranje brojeva šasija. Oduzeto je i 25 motora i 20 mjenjača od vozila Mercedes 124, za koja, također, postoji sumnja da potječu iz krađa i oni će biti predmet daljnje provjere.

Vezani članci