Zbog neovlaštenog prometa drogom podignuta optužnica protiv dvije osobe iz Stoca

Vidi originalni članak

... Ž. P, rođenog 11. kolovoza 1968. godine u Stocu, gdje je i nastanjen, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i Z. K., rođenog 30. listopada 1971. godine u Stocu, nastanjenog u Mostaru, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi se terete da su od kraja 2012. do kolovoza 2013., kao pripadnici grupe za organizirani kriminal zajedno s njima više poznatih osoba s područja BiH i Hrvatske, u namjeri pribavljanja protiupravne imovinske koristi, izvršili nabavku, posredovali u prodaji, a potom organizirali i realizirali transport, te neovlašteno stavljali u međunarodni promet droge marihuane.

Po navodima optužnice, optuženi su po prethodnim međusobnim dogovorima postupali i zajednički djelovali kako bi nabavkom u okviru organizirane grupe većih količina marihuane (ukupno više od 40 kilograma) i njenog krijumčarenja u više navrata iz BiH na područje grada Pule u Hrvatskoj, te s namjerom daljnje prodaje krajnjim korisnicima, organizirali se tako da su po prethodnim dogovorima podijelili posao i radnje koje je svaki od njih trebao realizirati.

Oni su se dogovarali oko datuma i načina isporuke marihuane, nakon čega bi optuženi Ž. P u dogovoru s Z. K., nabavljao drogu u Bosni i Hercegovini, a Knežević bi potom angažirao kurire za prijevoz droge, te su navedene radnje izvršili u najmanje tri navrata.

Optuženi Z. K. se tereti da je u obiteljskoj kući neovlašteno držao dvije automatske puške marke "F.A.L." i automatsku pušku M70 AB2, te ukupno 147 komada metaka raznih kalibara, čija nabavka građanima nije dopuštena prema odredbi Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva Hercegovačko-neretvanske županije.

Optuženi Ž. P Z. K. se terete da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s produženim kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a Knežević i za kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Fena

Vezani članci