U Posušju privedene tri osobe, pronađen heroin u vozilu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...su na temelju operativnih podataka zaveli planiranu akciju kodnog imena "ŠOK" u mjesecu travnju tekuće godine.

Nakon izrade operativnog plana pristupljeno je provođenju planiranih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 30.srpnja 2012. godine u kasnim popodnevnim satima u mjestu Rakitno općina Posušje policijski službenici PU Posušje zaustavili su terensko vozilo marke "Micibuši Pajero" kojim je upravljao pedeset-dvogodišnji građanin iz mjesta Posušje P.B. a kao suvozač u vozilu je bila dvadeset-šestogodišnja građanka iz mjesta Konjic A.D. Nakon njihovog privođenja i lišavanja slobode, zbog osnova sumnji da se radi o organiziranoj grupi, u večernjim satima lišen je slobode i dvadeset-četverogodišnji građanin M.B iz Posušja.

Sukladno danim ovlastima policijski službenici su pronašli kod naprijed navedenih veću količinu praha žute boje upakiranog u PVC foliju četvrtastog oblika koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Nakon izvršenih mjera i radnji od strane policijskih službenika kojima je dao ovlast dežurni Županijski Tužitelj, ishođen je nalog kod nadležnog suda za pretres obiteljskih kuća i pratećih objekata i vozila koja isti koriste.

Dana 31. srpnja temeljem ishođenog naloga izvršen je pretres na dvije lokacije u mjestu Osoje, općina Posušje. Nakon izvršenog pretresa privremeno je izuzeto više predmeta za koje postoji osnov sumnje da se mogu dovesti u svezu s izvršenjem kaznenih djela.

Zavedena akcija kodnog imena "ŠOK" će se sukladno operativnim podacima s terena nastaviti i u narednom periodu prema svim osobama koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor:MUP ZZH

Vezani članci