U akciji Šetač 2 uhićena dvojica Hercegovaca

Vidi originalni članak
...i Ljubušaka zaposlenog u Graničnoj policiji RH u Metkoviću, kao i njegovog sugrađanina koji čuva zgradu županijske Vlade u Širokom Brijegu.

Zatekli su ih na spavanju u mjestu Bijača i Studencima, a jednog u okolici Čapljine kod kojega su inspektori FUP-a i našli više od pola kilograma marihuane. Samo na ovom području otkrili su više komada ilegalnih pušaka i pištolja, kao i streljiva doznaje Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unosan posao

Inače, daje riječ o unosnom poslu pokazuje podatak da samo po kilogramu tzv. albanske marihuane, koja u BiH vrijedi oko 1200 eura, prenesenom u RH zarađuju više od 600 eura. Istodobno, ova akcija se odvijala i u ostalim dijelovima BiH. U Trebinju ih je uhićeno 11, a u Foči četvorica, a kod njih je nađeno oko 57 kg marihuane namijenjene sarajevskom tržištu. Tom prilikom su uhićeni Vuk Vujović (31), Marko Dunder (28), te braća Miloš (26) i Marko Govedarica(28) iz Bileće. Kakoje rekao načelnik CJS Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević, policija je u mjestu Bukovica na magistralnoj cesti Foča - Gacko prinudno zaustavila tri vozila od kojih je jedno imalo ukradene diplomatske oznake. Širom pretragom terena pronađene su dvije PVC vreće s drogom. Ova četvorka je tada puštena zbog nedostatka dokaza, ali su jučer ponovno uhićeni.

U akciji i helikopteri

- Služba za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije MUP-a RS, u suradnji s policijama Crne Gore i Hrvatske, provodi akciju kodnog naziva 'Šetač 2', protiv međunarodne orga¬nizirane kriminalne skupine osumnjičene za neovlašteni promet opojnim drogama. Pretresi su na više lokacija na području BiH, koji se provode pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u akciji sudjeluju i helikopterski servis RS - potvrdila je glasnogovornica MUP RS Mirna Šoja. Pretresi se vrše i na području Crne Gore i Hrvatske, a očekuje se, kazala je, lišavanje slobode većeg broja osumnjičenih osoba. U okviru ove akcije do sada je ukupno zaplije¬njeno 130 kg marihuane.

Kako FTV saznaje, jedan od uhićenih je i Davor Miličević, kod kojeg je pronađeno pola kilograma skanka. Inače, u proteklih šest mjeseci policijske agencije pratile su ovu kriminalnu skupinu koja je iz Crne Gore preko BiH skank prebacivala u Hrvatsku. U simuliranim otkupima i presretnutim transportima do sada je zaplijenjeno oko 150 kg marihuane.

Vezani članci