U akciji Bura uhićene četiri osobe u Mostaru i jedna u Čitluku

Vidi originalni članak
...pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije započeli sa realizacijom operativne akcije „Bura" na području HNŽ-a.

U sklopu navedena akcije, a po naredbama Općinskog suda u Mostaru, započeti su pretresi na četri lokacija na području općine Mostar i jedan pretres na području općine Čitluk, te je lišeno slobode četiri lica iz Mostara i jedno lice iz Čitluka.

Lica lišena slobode se dovode u vezu sa kaznenim djelom iz člana „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela" iz člana 340, a u vezi sa kaznemim djelima „Iznuda" iz člana 295. i „Lihvarstvo" iz člana 298. KZ F BiH, priopćeno je iz FUP-a.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, notesa, bankovnih kartica, osobnih dokumenata i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima, a takođe je pronađeno 19 paketića u kojima se nalazi NN materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain", kao i određene količine vatrenog oružja.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišene slobode će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještće o izvršenom kaznenom djelu biti predata na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci