Tomislavgrad: Službene osobe su pomogle u bijegu ubojice Ante Malića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...održana konferencija za novinare, na kojoj su se novinarima obratili Ivan Malić, brat pokojnoga Ante Malića, i Ante Čolak, vršitelj dužnosti predsjednika HSS-NHI-ja.

U svom obraćanju novinarima Ivan Malić zahvalio je svima koji su bili uz pokojnikovu obitelj u vrijeme tragedije, kao i novinarima na korektnome izvještavanju o ovome tragičnom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o istrazi u ovome slučaju, Malić je kazao sljedeće:
"Bez obzira na to što je potvrđena optužnica i što je okončan taj dio istrage, za nas ona nije završena. Tu prvenstveno mislim na unutarnju istragu koja se provodi u MUP-u", istaknuo je Malić, dodavši kako će u ovome slučaju obitelj Malić zastupati poznati sarajevski odvjetnik Nikica Gržić.

Na kraju izlaganja Malić je istaknuo kako je u vezi s ovim slučajem imao pozitivnu komunikaciju s Ravnateljstvom policije, Tužiteljstvom i Uredom povjerenika Europske policijske misije u Sarajevu.

"Za nas ova istraga nije završena i tražimo progon svih osoba koji nisu postupili u skladu sa pravilima službe unutarnjih poslova", kazao je na početku svoga obraćanja novinarima vršitelj dužnosti predsjednika HSS-NHI-ja Ante Čolak.

Postoje nepobitni dokazi da je niz službenih osoba pomagalo bijegu počinitelja i da su neke odgovorne osobe iz Policijske uprave Tomislavgrada krivo usmjeravale potragu za počiniteljem, istaknuo je Čolak.

"Smatram da se i ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije nekorektno ponio prema obitelji tragično preminulog Ante Malića jer nije podnio ostavku na tu dužnost, s obzirom na to da je Antu Malića ubio policajac Andrija Ćerdić", kazao je Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Fena)

Vezani članci