Tomislavgrad: Pod istragom policajci koji su pomogli ubojici

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...u kafiću "Tip" ubio potpredsjednika HSS-NHI-ja BiH Antu Malića (46), potvrđeno je u MUP-u.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je da će istraga biti završena ovaj tjedan i da policajci nisu suspendirani, ali da će protiv njih, ako se utvrdi da su bili umiješani, biti poduzete mjere propisane zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak nije mogao kazati o kojim policajcima je riječ, čiju je disciplinsku odgovornost i sudsko procesuiranje tražio predsjednik HSS-NHI-ja BiH Ante Čolak.

Čolak je potvrdio Srni da HSS-NHI zahtijeva progon svih službenih lica Policijske uprave Tomislavgrad i ŽupanijskogbMUP-a u Livnu koji nisu postupili u skladu s pravilima službe i po zakonu nakon ubojstva Malića.

On je naveo da postoje nepobitne činjenice i dokazi da je više policajaca i odgovornih lica MUP-a pomagalo ubici i potragu za njim pogrešno usmjeravalo i upozorio Odsjek za unutrašnju kontrolu Županijskog MUP-a da zakonske propise primjenjuju u potpunosti i da ništa što se odnosi na slučaj ubojstva Malića neće biti zataškano.

Čolak je najavio da će HSS-NHI BiH pokrenuti kazneni postupak protiv svih odgovornih u Županijskom MUP-u ako MUP i Tužiteljstvo ne budu radili prema službenoj dužnosti ono što je u njihovoj nadležnosti.

Vezani članci