Stolac: Traktorist poginuo dok je išao brati breskve

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Mali je Amar zapomagao i vikao tata, tata, te pokušavao pomoći svojim roditeljima i djedu s kojima je i sam bio u tom traktoru. Došao sam do vozača traktora Mensuda Hadžiomerovića za kojeg sam nažalost odmah znao da mu nema spasa jer mu je tekla gusta i skoro crna krv iz ušiju. Ostali su srećom bili živi, ali su zadobili ozljede. Eto, sudbina je htjela da dječak prođe s najmanje ozljeda, ali je morao gledati kako mu otac umire u rukama", govori nam Ibro Kodrić iz zaseoka Vrhovnik kod Domanovića koji je i prvi došao na mjesto teške prometne nesreće koja se jučer ujutro oko 6 sati dogodila na magistralnoj cesti Čapljina - Stolac, nekoliko kilometara od Domanovića k Stocu.

 U naletu kombi teretnog vozila, registacijskih oznaka A24-T-431, građevinske tvrtke A3 iz Širokog Brijega, kojim je upravljao Anto Franković(29) iz Bobanovog naselja, na traktor u kojem su bila četiri člana obitelji Hadžiomerović iz Domanovića smrtno je stradao vozač traktora Mansud Hadžiomerović(47). Teže i lakše ozljede zadobili su njegova supruga Mediha, maloljetni sin Amar (15) i otac Hamid. Prema neslužbenim informacijama, do ove tragične nesreće je došlo kada je kombi prednjom desnom stranom udario u zadnju lijevu stranu neregistriranog traktora kojim su članovi obitelji Hadžiomerović krenuli u berbu breskvi u voćnjak udaljen tek nekoliko stotina metara od mjesta gdje su stradali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traktor se kretao iz Domanovića k Stocu, kao i kombi koji ga je u jednom trenutku sustigao u blagom desnom zavoju pa je vozač kombija pokušao izbjeći udar u traktor i zaobići ga, ali je iz suprotnog pravca naišlo drugo vozilo pa je kombi bio u tzv. šakarama i tada je došlo do kontakta s traktorom koji se prevrnuo u kanal. Pri tome je vozač traktora zadobio teške ozljede glave i grudnog koša pa je preminuo dva sata nakon nesreće u mostarskoj bolnici. Obitelj Hadžiomerović je stradala samo nekoliko stotina metara od svoje kuće na Domanovićima i tek nekoliko stotina metara od svog breskvika u koji su jučer ujutro i krenuli. Prometna se nesreća dogodila samo nekoliko stotina metara od Bobanovog naselja u kojem inače živi i vozač kombija Anto Franković. Pokrenuta istraga bi trebala odgonetnuti što se dogodilo u kritičnom trenutku. Smrtno stradali Mensud Hadžiomerović i prije godinu dana je preživio prometnu nesreću s istim tim traktorom kada je na njega samo stotinjak metara dalje od Vrhovnika naletio jedan vozač iz Splita.

Večernji list

Vezani članci