PU Ljubuški otkrila dojavljivače o lažnoj bombi

Vidi originalni članak
Navedenog nadnevka u 15:05 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u Ljubuškom "postavljena bomba" zbog čega se pristupilo evakuaciji škole.

Nakon izvršene evakuacije policijski službenici za protuekplozivnu zaštitu MUP-a izvršili su pregled školskog objekta, kojom prilikom nije pronađena nikakva ekplozivna naprava, odnosno utvrđeno je da je dojava bila lažna. Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do saznanja o mogućim počiniteljima kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad jednim starijim maloljetnikom i dvojicom mlađih maloljetnika sa šireg područja općine Ljubuški, inače učenicima navedene škole, a obrada je izvršena u nazočnosti socijalnog radnika i roditelja maloljetnika.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su trojica maloljetnika počinili opisano kazneno djelo, te će PU Ljubuški u redovnom postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti odgovarajuće izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv istih.

mupzzh.ba

Vezani članci