Posušje: Provalnik A.K.(42) uhvaćen pri pokušaju bijega

Vidi originalni članak
Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta, a nakon dolaska u blizinu trgovinske radnje "S" policijski službenici primjetili su nepoznatu osobu, koja je pokušala pješice pobjeći.

Nakon kraće potjere policijski službenici sustigli su i lišili slobode mušku osobu, a izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se radi o A. K. (42) iz mjesta Prisoje, općina Tomislavgrad, nakon čega je isti priveden u PU Posušje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na licu mjesta izvršen je očevid kojim je utvrđeno da je počinitelj odvalio katanac na rešetkama a potom izbio donji dio drvenih vrata STR "S", nakon čega je ušao u navedenu trgovinsku radnju te iz iste otuđio sedam lovačkih pušaka raznih marki, osam lovačkih noževa, četiri dvogleda, oko četristo KM u raznim apoenima, jednu torbu i šest kožnih ovratnika za pse.

Policijski službenici izvršili su pregled šireg mjesta događaja te su u obližnjoj ulici pronašli predmete koji potječu iz gore opisane teške krađe.

Nad A. K. (42) je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Posušje, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. st. 1. tč. a) KZ-a FBiH.

PU Posušje u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. K. (42) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. st. 1. tč. a) KZ-a FBiH.

ljubuski-vjesnik.com

Vezani članci