Nepoznata muška osoba jučer na području Širokog Brijega zalijepila veći broj sumnjivih plakata

Vidi originalni članak
... zainteresirane za rad u Njemačkoj, da se jave „Tomislavu iz Mostara" na brojeve telefona navedene u oglasu, a koji nisu navedeni u telefonskom imeniku.

Također, u oglasu nije navedena adresa na koju se zainteresirane građanke mogu javiti niti ime i sjedište tvrtke, koja pruža navedene usluge.
S tim u vezi želimo upozoriti građane na slijedeće.
Prethodnih godina u Bosni i Hercegovini zabilježen je određeni broj prijevara, koje su izvršene tako što je zainteresiranim osobama nuđen posao u inozemstvu, a kao uvjet za dobivanje posla navedena je uplata određene svote novca na ime raznih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim slučajevima, nakon što bi žrtva prijevare uplatila traženu svotu novca, počinitelj prijevare prekinuo bi svaki kontakt s njom.

Također, u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine, kao i u drugim zemljama iz regije, prethodnih godina zabilježen je određeni broj slučajeva trgovine ljudima, u kojima su žrtve, u pravilu, bile mlađe ženske osobe.
U pravilu, žrtve trgovine ljudima bile su namamljene obećanjima o dobro plaćenom poslu u inozemstvu.

Stoga pozivamo sve građane, a prvenstveno ženske osobe, da se u vlastitom interesu ne javljaju na sumnjive oglase i ne nasjedaju na obećanja o dobro plaćenom poslu u inozemstvu, koje im daju njima nepoznate osobe, priopćili su iz MUP-a ŽZH

Vezani članci