Mostar: Tko se okomio na noćne klubove, ugostitelji kažu: 'Ovo je terorizam'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...bombama, no bizarna situacija dogodila se preksinoć kada su, zbog ovakvih uzastopnih poziva, u jednoj večeri evakuirana čak četiri najpopularnija noćna kluba u Mostaru, što dosad nikada nije zabilježeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su preksinoć morali istjerati goste iz noćnih klubova "Art", "Oxygen", "Drugi način" i "Golden", a neobična situacija i jučer se prepričavala po gradu.

"Prijateljica mi se nalazila u 'Drugom načinu' kada je odjednom utihnula glazba, a preko zvučnika se čula obavijest: 'Molimo vas, napustite objekt zbog dojave o bombi.' Svi gosti su počeli negodovati, odmah se znalo da je riječ o lažnoj dojavi, ali, eto, ipak su morali izići van. Tek kasnije sam čula da se ista stvar dogodila u skoro svim diskotekama u Mostaru", rekla nam je jedna studentica. Budući da policijska procedura nalaže da se, objekti, u ovakvim slučajevima, zatvore na 12 sati, mladi su se razišli, a među njima su počele kružiti priče kako iza ovakvih poziva stoji nekakav misteriozni borac protiv diskoteka, budući da su u posljednjim tjednima zaredale lažne dojave na svim većim noćnim okupljanjima u Mostaru.Podsjetimo, od prošlog mjeseca zbog dojava o bombama odgađano je nekoliko koncerata u mostarskim noćnim klubovima, a iz kluba "Art", koji se dosad čak tri puta našao na meti nepoznatog dojavljivača, ponudili su i novčanu nagradu od 10 tisuća maraka za informaciju o tome tko stoji iza lažnih dojava u njihov klub.

"I dalje nudimo nagradu. Čak je planiramo povećati, pa ovo je već treća dojava o bombi u našem klubu! Uvijek je isti scenarij i uvijek u isto vrijeme. I sinoć je dojava stigla oko 22.30 sati. Uvijek se to dogodi kada su ljudi počnu skupljati, kada se klub ispuni, stigne policija i kažu da moraju sve isprazniti zbog dojave o bombi. Ne znamo više što ćemo, čim su nam udarni dani, netko nam dojavi o bombi. Zamislite kada vam netko za blagdan dojavi o bombi, pa to je teroristički čin", ogorčeni su iz kluba "Art". Kažu da su štete ogromne.

"Ne zna se tko iza svega stoji. Da znamo tko je u pitanju, ne bismo nudili nagradu. Jednostavno, situacija je takva da svatko, pa i dijete, može kupiti broj na trafici i dojavljivati o bombama kako želi. Kasnije se ti brojevi bace i nitko im više ne može ući u trag", ogorčeni su u "Artu" gdje kažu kako imaju neke brojeve s kojih je ranije dojavljivano o lažnim bombama, ali im to ništa ne znači. Policijski glasnogovornik Srećko Bošnjak kratko se osvrnuo na problem učestalih lažnih dojava o diskotekama, rekavši da policija intenzivno radi na slučajevima. "Želim samo reći da osobe koje ovo rade izazivaju ozbiljnu zabrinutost i osjećaj nesigurnosti kod građana, a policiji enormne troškove. Intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja koji će snositi materijalne i prave posljedice svojih nedjela", kazao je Bošnjak. Zasad se ne može znati tko se i zašto okomio na mostarske diskoteke, je li doista u pitanju netko komu smetaju noćni izlasci, ili je riječ o bespoštednoj borbi konkurencije.

Dnevni list

Vezani članci