Mostar: Prijetio samoubojstvom, pa prijetio policiji

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...nakon što se prethodno izranjavao po cijelom tijelu i prijetio ubojstvom policajcima i samoubojstvom.

Incident se dogodio jučer u poslijepodnevnim satima u Salkinoj kući u koju se on zabarikadirao i nije dopuštao prilaz policajcima niti je htio s njima razgovarati. On je kako prenosi "Studio 88" u MUP-u HNŽ najprije napao svoga rođaka, a potom otišao u kuću gdje se zabarikadirao i izranjavao se nekim predmetom po cijelom tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je izvješćena policija i prvi su na teren izašli pripadnici PU Sjever. Međutim, Salko K. nije htio izići i psovkama je vrijeđao pripadnike policije. Zbog nemogućnosti razgovora s njim, pozvano je pojačanje iz Policijske uprave Mostar. Salko i dalje nije dopuštao da itko priđe kući prijeteći kako će se odmah ubiti ako policajci pokušaju da mu priđu.

Zbog bojazni da je uz sebe imao i vatreno oružje, o događaju je upoznat i komesar policije MUP-a HNŽ-a koji je odobrio da u akciju krene Specijalna policija. Specijalci su po dolasku na mjesto događaja pokušali razgovarati sa Salkom K. i predlagali mu da se mirno preda bez posljedica. Međutim, on je to odbijao.

S obzirom na ozbiljnost situacije, Specijalna policija je napravila plan i taktičkim upadom u njegovu kuću, uspješno je savladan bez posljedica. Čim su specijalci upali u kuću, Salko je s nožem i čekićem krenuo na jednog specijalca, ali je uspješno svladan i priveden. Osim policije, na mjestu događaja su se nalazili vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Odmah nakon što je svladan, Salko K. je vozilom Hitne pomoći prevezen na Psihijatrijski odjel RMC-a 'Dr.. Safet Mujić 'gdje su mu dali sedative za smirenje, a sanirane su mu i povrede koje je sebi nanio nepoznatim predmetom po tijelu, prenosi mostarski "Studio 88".

Vezani članci