Ljubuški: Rasvjetljene provale u tri kioska i krađa u Tkaonici

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Noću s 4./5. studenoga nepoznati počinitelji provalili su u kiosk Tobacco Press u Vitini, te su iz istoga otuđili cigarete raznih marki, približne vrijednosti 3000 KM.

Noću s 8./9. studenoga nepoznati počinitelji provalili su u kiosk Tobacco Press u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Ljubuškom te su iz njega otuđili zasad neutvrđenu količinu cigareta.Noću s 11./12. studenoga nepoznati počinitelji provalili su u kiosk Tobacco Press u Vitini, te su iz njega otuđili cigarete raznih marki, probližne vrijednosti 3000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški kao moguće počinitelje identificirali su A. Š. (23), E. Š. (19), A. B. (25) i M. H. (25), svi s područja općine Travnik. Temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PP Travnik priveli su navedene osobe u službene prostorije PP Travnik, gdje su istražitelji PU Ljubuški nad njima izvršili kriminalističku obradu.
Tijekom kriminalističke obrade A. Š. (23), E. Š. (19) i A. B. (25) u cijelosti su priznali izvršenje kaznenih djela dok je M. H. (25) izvršenje kaznenih djela naknadno priznao, tijekom kriminalističke obrade u službenim prostorijama PU Ljubuški gdje je priveden.
PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu podnijeti izviješće o počinjenim kaznenim djelima protiv A. Š. (23), E. Š. (19), A. B. (25) i M. H. (25), zbog osnova sumnje da su počinili tri kaznena djela teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH.

Istražitelji PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo krađe, počinjeno noću s 10./11. studenoga na štetu poduzeća Ljubuška Tkaonica. Navedenog nadnevka iz kruga Tkaonice nepoznati počinitelji su otuđili nekoliko aluminijskih ploča, metalnu hidrauličnu pumpu, neutvrđenu količinu elektro kabela i električnih osigurača.
Operativnim radom kao mogući počinitelji identificirani su D. R. (34) iz mjesta Drinovačko Brdo, općina Grude i S. S. (23) iz Mostara te je nad njima sinoć izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški. Tijekom kriminalističke obrade D. R. (34) i S. S. (23) priznali su da su otuđili navedene predmete te da su iste na području Mostara prodali kao sekundarnu sirovinu.
PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. R. (34) te protiv S. S. (23) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe iz čl. 286. KZ-a FBiH.

Izvor:[mupzzh.ba]

Vezani članci