Jablanica: Oružani sukob pred kafićem, dvije osobe ranjene

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ranjeni su Sead Idrizović i Emir Đapo i nalaze se na liječenju u Regionalnom medicinskom centru "Dr. Safet Mujić" u Mostaru. Policija je uhitila Ekrema Poljarevića koji je osumnjičen da je pucao na njih dvojicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje smo dobili u policiji, Idrizović je ranjen u lijevu natkoljenicu, dok je Đapo ranjen u desnu i lijevu natkoljenicu te lijevu nadlakticu.
Prema jučer dostupnim informacijama, Poljarević je ispalio ukupno pet hitaca iz pištolja marke CZ. On je uhićen nekoliko trenutaka nakon pucnjave i predao je policajcima pištolj. Nad njim je jučer trajala kriminalistička obrada, a danas tijekom dana trebao bi biti saslušan i kod nadležnog tužitelja.

Sve je započelo oko 2 sata u noći s nedjelje na ponedjeljak kada su Đapo i Idrizović počeli s verbalnim prepucavanjem s jednim od Ekremovih sinova. Došlo je i do fizičkog sukoba na toga mladića koji je zadobio i lakše tjelesne ozljede. Mladić je nakon toga pozvao i svoga oca Ekrema kojem je rekao da su ga Đapo i Idrizović napali u objektu, a prethodno su ga vrijeđali i psovali.

O svemu je obaviještena i policija. Idrizović i Đapo su saslušani i s obzirom da nije bilo daljnjih razloga za njihovim zadržavanjem, pušteni su na slobodu. Međutim, na tome nisu stali već su odmah nakon izlaska iz službenih prostorija Policijske postaje u Jablanici ponovno došli ispred objekta. Tu su nastavili s vrijeđanjem članova obitelji Poljarević, Ekrema i njegovih sinova. Inače, vlasnik objekta je netko od članova ove obitelji.
Istražitelji za sada imaju informaciju da su Idrizović i Đapo nakon ponovnog dolaska pred ovaj objekt prijetili Ekremu i njegovim sinovima da se neće završiti tako kako su oni zamislili i da će biti još problema. Vjerojatno izrevoltiran njihovim ponašanjem i prijetnjama, Ekrem Poljarević je izišao iz lokala i počeo pucati prema Idrizoviću i Đapi koji su u tom trenutku ušli u vozilo Polo. Obojicu je ranio, a nakon dolaska policije, predao im je pištolj kojim je počinjeno kazneno djelo.

Đapo i Idrizović su prevezeni u RMC "Dr. Safet Mujić" u Mostaru gdje se nalaze na liječenju i život im nije u opasnosti. Njih dvojica će biti saslušani na okolnosti ovoga incidenta kada se za to steknu potrebni uvjeti s obzirom da njihovo zdravstveno stanje nije dopuštalo da se to uradi odmah jučer.

Dnevni list

Vezani članci