Neviđene sramota: Vijeće ministara nije osiguralo novce za odlazak HKUD-a Brotnjo na Expo 2010

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...na Expo 2010 u Shangaj, sve zahvaljujući hrvatskim nesposobnjakovićima u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Nevjerojatna je činjenica da nakon devet mjeseci truda i pripreme skupine starijih članova koji su bili predodređeni za odlazak u Shangai za sudjelovanje na Međunarodnom sajmu Expo 2010 najvećoj svjetskoj izložbi različitih znanstvenih i kulturnih dostignua, na istu ipak neće otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HKUD Brotnjo je dobilo čast da  predstavljaju  Hrvatski narod iz BiH, dok su u prethodnim terminima predstavljeni narodni i kulturni običaji bošnjaka i srba.

Iako HKUD Brotnjo nije bilo u najboljem financijskom stanju ipak su uspjeli pronaći sredstva za kupovinu instrumenata i autohtonih dijelova nošnje do kojih nije bilo lako doći.

Međutim, da bih par dana prije polaska na put dobili rješenje iz Vijeća ministara da nisu u mogućnosti financirati put, iako su od prije bila osigurana sredstva za odlazak u Shangai gdje bi društvo boravilo deset dana.

Članovi društva postavljaju pitanja odgovornima, gdje je nestao taj novac?

Vjerojatno je taj novac uložen u izborne kampanje ili što nije nimalo strano našim političarima stavljanje novca na privatni račun ili neko skupocjeno ljetovanje na egzotičnim plažama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem zahvaljujemo se ministrima, a posebno ljudima koji predstavljaju Hrvatski narod, jer su ovim činom i postupkom dokazali koliko su (ne) sposobni da budu predstavnici svog naroda, jer su uskratili kulturu i običaje svog naroda, igara i pjesama  jer dok postoje ti dijelovi kulture živjet će i jedan narod.

HKUD Brotnjo Čitluk/brotnjo.info

Vezani članci