FOTO  FOTO/ Gradi se nova crkva u Čitluku: Župnik pozvao vjernike da donacijom pomognu izgradnju

Vidi originalni članak

Župnik crkve Krista Kralja u Čitluku fra Miro Šego, za Hercegovina.info otkriva kako protječu radovi u izgradnji te kada se predviđa slavljene prve svete mise u novoj crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem 80ih i početkom 90ih godina trenutna crkva postala je pretijesna i župnici tog vremena su već počeli razgovarati o potrebi da se izgradi nova, ali nitko se nije usudio.

Tako da priča o izgradnji samostana u Čitluku traje već duže vrijeme, a ideja o izgradnji nove crkve zaživjela je prošle godine kada je ova župa slavila 100 godina postojanja.
Tom prilikom blagoslovljen je kamen temeljac i radovi su polako krenuli.

Cijeli ovaj projekt uvelike ovisi o donacijama župljana i poduzetnika.

Vremenske neprilike također dosta utječu na napredak s obzirom da se radi o nezgodnom terenu pa je prošlo neko vrijeme od postavljanja kamena temeljca pa do novih radova.

U tom vremenu radilo se na izmjenama u samom izgledu projekta odnosno konačnog izgleda nove crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče trenutne situacije, župnik se nada da će za manje od mjesec dana biti završena mrtva deka i onda se kreće dalje.

Želja je da se do iduće godine crkva sazida barem u „grubo“ odnosno da se stavi pod krov a hoće li se dotad moći i zvonik sagraditi još se ne zna.

Jedan budući svećenik 19.07.2020. će imati mladu misu pa se predviđa da će to biti između zidova nove crkve pa makar bila i bez krova, našalio se fra Miro.

"Crkva ova ovdje je već nešto što je nadišlo Čitluk u dobroj mjeri i mislim da ovo mjesto zaslužuje jedan takav objekat", kazao je župnik.

Temeljna želja fra Mire je da vjernici sa svoje strane koliko god mogu donacijama sudjeluju u izgradnji ali i svi ljudi koji mogu i žele pomoći.

 

Gabrijela Ljolje, Hercegovina.info