Ženska klapa ''Lira'' iz Trebižata sudjelovala u snimanju emisije ''Lijepom našom'' u Metkoviću

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Na snimanju je sudjelovala i ženska klapa ''Lira'' iz Trebižata, sa izvornom pjesmom pod nazivom ''Faćajte se bile ruke'', u aranžmanu Ivice Kaleba.

Dvorana je bila premalena da primi sve koji su htjeli doći na snimanje emisije i zabaviti se nešto više od tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ogromne pozornice gledatelji su pušteni na jednu stranu tribina i na parket. Razlog velikog zanimanja vjerojatno je program u kojem je svatko mogao naći nešto za sebe, a svakako i popularnost emisije i njena voditelja Branka Uvodića.

Program su otvorili slavljenici iz KUD-a Metković koji ove godine slave 60. obljetnicu organiziranog plesanja folklora u Metkoviću.

Predstavljajući klapu ''Lira'' voditelj Branko Uvodić je u najavi kazao kako HKUD "Seljačka Sloga" Trebižat djeluje već 85 godina i kako je oduševljen da se toliki dugi niz godina njeguje Hrvatska kultura na ovim prostorima.

'' Bilo je to jedno super iskustvo u kojem smo stvarno uživale i drago nam je da je upravo nama pripala čast da predstavljamo naš Trebižat, općinu Čapljina i Hercegovinu. Možemo se pohvaliti da smo nastupile zajedno s Meri Cetinić, Alenom Nižetićem, Gulianom, Milom Hrnićem, klapom Ragusa i klapom Kumpanji s Korčule, pa smo stekle jedno uistinu bogatvo iskustvo koje ćemo zasigurno pamtiti. '' - istaknule su za Čapljinski portal članice ženske klape ''Lira'' iz Trebižata.

Nakon što je gledatelje u dvorani i na TV-u pozdravio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić uslijedile su mnoge folklorne i pjevačke skupine iz Metkovića i županije, a u program su se uključile i mnoge poznate pjevačke zvijezde kao što su Alen Nižetić, Dalmatino, Meri Cetinić, Giuliano i, naravno, domaći Matija Vuica i Jure Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večer je završila jednom od najljepših dalmatinskih pjesama. ''Konobu'' su u duetu otpjevali Meri i Giuliano.

ČAportal