Završna manifestacija Pokladnih dana Trebižat - Čapljina 2010

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Veliki broj maškara nazočio je te večeri ovoj završnoj manifestaciji - suđenju i spaljivanju Marka Krnjevala a potom odličnoj zabavi koju je priredio domaćin, HKUD '' Seljačka sloga '' Trebižat.

U sklopu manifestacije podijeljeno je ukupno 25 vrijednih nagrada, a stručni žiri imao je pune ruke posla dok je odabrao najbolje maske, jer su sve kreacije ove godine bile zaista jedinstvene i zanimljive.

Prvo je u 18.30 sati upriličeno suđenje Marku Krnjevalu. Peteročlani sud iznio je veliki broj osuda na ime Marka Krnjevala što je na kraju dovelo do konačne presude - spaljivanje. Tako je Marko u povorci praćenoj limenom glazbom HKUD-a '' Seljačka sloga '' Trebižat odnesen povrh igrališta, gdje je i spaljen. Samo spaljivanje je unatoč kiši pratilo oko 500 ljudi.

U 21 sat organiziran je Bal pod maskama u prostorijama Doma HKUD-a '' Seljačka sloga ''. Zabavi je nazočio veliki broj maski koje su zaisat bile jedistvene i zanimljive a sud je izabrao 3 najbolje maske koje su dobile vrijedne nagrade: poklon bonove od 500, 300 i 150 KM. Prvo mjesto osvojila je kreacija '' Čovječe ne ljuti se '' koju su realizirale djevojke iz Trebižata; drugo mjesto osvojila je kreacija '' Pingvini '' - koju su također eralizirali momci i djevojek iz Trebižata; dok je treće mjesto pripalo kreaciji '' Edenski vrt ''. Među ostalim podijeljeno je još 25 vrijednih nagrada. Cijelu večer nazočne je zabavljao bend '' Gabriel ''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa















Zdravko Jakiša | ČAportal

Vezani članci