Udruga mladih sela Dračevo spremna platiti najam prostora na kojem je grafit

Vidi originalni članak

Kao što smo već pisali Udruga mladih sela Dračevo Hercegovac autor je grafita na prometnici M 17.  na kome piše: Uzalud heroji povijest pišu, kad nađu se oni što istinu brišu. Herceg Bosna sinove je dala, a danas joj nema ni riječi hvala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je grafit ugledao svjetlo dana Ceste Federacije su naredile njegovo uklanjanje, a Udruga im je poslala pismo u kome stoji:

' Da smo bili upoznati s time sigurno bi Vas kontaktirali za dogovor o korištenju prostora za izradu grafita. Svjesni smo činjenice da ovaj naš grafit nije jedini koji je 'bespravno' napravljen, ali svojim primjerom želimo nastaviti kvalitetne projekte i konstruktivno djelovanje naše Udruge, na zadovoljstvo našeg sela, općine Čapljina i cijele BiH, te je Udruga 'Hercegovac' spremna platiti godišnje korištenje toga prostora. Također, želimo istaknuti da u ovom našem projektu, izradi grafita, nije bilo nikakve zle namjere, kako natpisom nekoga uvrijediti, tako i povrijediti osjećaje druga dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, kako neki negativno nastrojeni mediji pokušavaju prenijeti'', kaže se u pismu Cestama Federacije kojeg je potpisao predsjednik Udruge Boško Raič.

Vezani članci