U Čeljevu se gradi nova škola, a OŠ Vladimira Pavlovića se rekonstruira

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Područna škola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na radost malih školaraca i njihovih roditelja uskoro bi trebala krenuti gradnja područne osnovne škole u Čeljevu uz koju bi još bili i sportski centar i parking prostor.

Uz sve to iz općinskog proračuna bit će izdvojeno oko milijun KM te će se tako riješiti problem malih školaraca koji do sada nisu mogli ići na nastavu u svoje selo. Ako se ne bi uduljile aktivnosti oko natječaja oko izvođača radova, očekivati je da školska zgrada u Čeljevu bude i završena do početka sljedeće školske godine.

I prozori dotrajale i oštećene fasade i otvora na zgradi Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini uskoro bi trebali biti prošlost. Sva ta oštećenja na školskoj zgradi odražavale su se i na obrazovni proces jer dotrajali otvori tijekom zimskih hladoća ne pružaju odgovarajuću zaštitu. Stoga se i krenulo u ovaj projekt za koji će Općina Čapljina u ovoj godini uložiti 500 tisuća maraka.

Najveća škola

To je potvrdio i čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić koji je posebno naglasio važnost obnove ili izgradnje novih školskih objekata na prostoru općine Čapljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Još od izgradnje ove školske zgrade nije ništa ulagano u njezinu rekonstrukciju i obnovu onoga što je oštećeno ili dotrajalo. Škola je po broju učenika najveća u BiH, pa će se u obnovu fasada i otvora ići dio po dio, tj. radit će se sve ono što se odmah može i završiti. Neće se doći u situaciju da se, primjerice, obnovi fasada a ne izmjene otvori ili obratno. Ovim projektom djeca će dobiti znatno bolje uvjete za nastavu i općenito boravak u svojoj školi'', istaknuo je čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić.

Uz sve ovo, treba naglasiti kako se i u Gabeli krenulo s izgradnjom sportskog centra na kojem će se moći zabavljati mladi Gabeljani.

Frano Matić / Večernji list

Vezani članci