Požari i dalje haraju čapljinskom općinom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Unatoč velikoj iscrpljenosti zbog velikog broja požara koji su poharali čapljinsku općinu početkom tjedna vatrogasci su i jučerašnje uspjeli staviti kontrolu i tako spasiti stanovništvo i njihova dobra.

Prvi požar u subotu prijavljen je u 10:00 sati - u Tasovčićima je gorjela trava i nisko raslinje. Požar je savladan nakon 60 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13:30 sati u Klepcima je gorjela veća površina trave i niskog raslinja. Ovaj požar iziskivao je više vremena i snage kako bi bio lokaliziran, a požar je potpuno ugašen u 15:00 sati.

Na lokalitetu Ivanuša, kod Opličića, u 14:00 sati primijećen je požar u kojem je gorjela trava i nisko raslinje oko vinograda. I ovaj požar se jako brzo širio, pa su pripadnici Protupožarne postrojbe Čapljina požar stavili pod nadzor u 15:15 sati.

Najveći požar dogodio se u 16:15 sati u Gnjilištima, gdje je na brdu iznad sela gorjelo nisko raslinje, što je ugrozilo imovinu stanovništva, a zbog velike opožarene površine aktivirani su svi pripadnici postrojbe, koji su požar tek oko 19:00 sati uspjeli staviti pod nadzor, a požarište će tijekom cijele noći nadgledati dežurna protupožarna ekipa.

Iz Operativnog centra civilne zaštite općine Čapljina apeliraju na građane da budu oprezni, jer i svaka najmanja nepažnja može izazvati požar, te također podsjećaju da je do 30. rujna zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenom.

ČA::portal

Vezani članci