Općina Čapljina u prvoj polovini 2012. u manjku od 441.000 KM

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... za štićenike. Po toj odluci o povećanju nove su mjesečne cijene smještaja 600 KM za pokretne, a 720 KM za nepokretne osobe. U raspravi oko ovog povećanja vijećnik Mario Čuljak( Hrvatski pravaški blok) je istaknuo kako je to na jednoj strani opravdan dopis Doma za stare i iznemogle osobe, a na drugoj strani ipak socijalni udar na tu ugroženu socijalnu kategoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećanje cijena

Stoga je vijećnik Čuljak predložio da se potrebita sredstva za rad Doma namaknu na neki drugi način i nekim drugim sredstvima. "Naravno da je uvijek nepopularno dizanje cijena, ali nažalost svjedoci smo svakodnevnim podizanja cijena roba i usluga u cijeloj BiH, a što je onda ostavilo traga i na poslovanje i opstanak Doma za stare i iznemogle osobe Domanovići. Ova ustanova trenutno ne može pokriti ni one najnužnije troškove pa je to i bio razlog da se ide u povećanje usluga smještaja.

No, važno je istaknuti kako će u tih 100 KM, koliko su povećane usluge smještaja, biti uključeni i lijekovi koji su i te kako potrebni svim tim štićenicima", istaknuo je čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić te dodao kako će unatoč ovom poskupljenju Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići i dalje biti najjeftinija takva ustanova u Hercegovini. Na sjednici OV Čapljina prihvaćeno je i financijsko izvješće o izvršenju proračuna Općine Čapljina u razdoblju siječanj - lipanj ove godine.

Realizacija projekta

Po tom izvješću, u prvoj polovini ove godine Općina Čapljina je ostvarila manjak od 441.055,78 KM. Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o nastavku realizacije projekta vodoopskrbnog sustava "Dubravska visoravan" koji je u trećoj fazi, a vodu će u konačnici dobiti više tisuća korisnika, ne samo u Čapljini, već i u Stocu te dijelu Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćen je i prijedlog odluke o pristupanju realizaciji projekta izgradnje vodoopskrbnog sustava za naselja Trebižat, Prćavci i Zvirovići. Prihvaćene su i odluke o utvrđivanju nacrta zoning plana gospodarske zone Zvirovići te o dodjeli na korištenje građevinskog neizgrađenog zemljišta za veći broj korisnika na čapljinskom području.

Večernji list

Vezani članci