Da se ne zaboravi: Obljetnica pogibije hrvatskog viteza, brigadira Božana Šimovića

Vidi originalni članak
...poginulim i ubijenim hrvatskim vojnicima i civilima u 2. Svjetskom ratu i poraću iz mjesta Zvirovići i Prćavci u studenačkoj župi, te poginulim braniteljima iz župe Studenci slavljena sveta misa i održana komemoracija žrtvama svih ratova na ovim prostorima.

Prije svete mise vijence su položili i zapalili svijeće: izaslanstvo općine Čapljina i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina, Udruge političkih uznika komunističke strahovlade, hrvatske komponente OS BIH, HVIDRE Mostar, načelnici općina Čitluk i Stolac s predstavnicima općinskih udruga proisteklih iz rata, predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom, predstavnici naseljenih mjesta Zvirovići - Prćavci i na kraju školska djeca sa svojim učiteljima iz ova dva naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svete mise zadušnice za poginule hrvatske branitelje svim nazočnima obratio se načelnik Općine Čapljina, dr.Smiljan Vidić, a na početku svete mise djeca iz Zvirovića i Prćevaca pročitala su imena poginulih iz ova dva mjesta u Drugom svjetskom ratu, te devet poginulih u Domovinskom ratu iz župe Studenci, kojoj pripadaju Zvirovići i Prćavci.

Svetu misu predvodio je don Ivo Šutalo, studenački župnik. U prigodnoj propovijedi don Šutalo je govorio o položajima i zloupotrebi položaja u današnje vrijeme, te o „položajima" koje su držali branitelji, od rovova, kanala, bunkera, brda... Ono nisu gledali na osobni interes, već su za svoj narod i domovinu i živote dali. Oni su na ponos roda svoga, za razliku od izroda kojih je bilo i prije i danas, te još jednom apelirao na savjest i poručio da svi trebamo biti u službi narodu i domovini na ponos roda svoga, a ne izrodi.

Poslije svete mise na grob pokojih Božana Šimovića i Zorana Šimovića položeno je cvijeće i zapaljene svijeće.

HRHB

Vezani članci