Čapljina: Rodilište zatvoreno, beba se rodila u Hitnoj pomoći

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Već smo pisali kako je razlog zatvaranja čapljinskog rodilišta, koje je postojalo više od 50 godina, novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH koji kaže da tamo gdje nema operacijske dvorane ne može ni postojati rodilište.

Zatvoreno rodilište

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Zakon došao glave čapljinskom rodilištu u kojem su nekada rađale žene iz cijele južne Hercegovine, od Neuma preko Stoca i Čapljine pa sve do Ljubuškog i Čitluka. Stoga smo ravnateljicu Doma zdravja Čapljina prim. dr. Branku Vidić-Ferenc upitali što će biti s osobljem rodilišta.

Radnici zbrinuti

"Nitko neće ostati bez posla. Nemamo nikoga za mirovinu pa će svi oni biti raspoređeni na neka druga radna mjesta", potvrdila nam je ravnateljica Vidić-Ferenc koja je ovih dana ipak svjedočila jednom porodu u Domu zdravlja Čapljina. Iako je rodilište zatvoreno u Hitnoj službi Doma zdravlja Čapljina žensku bebu je rodila Čapljinka Darija Ninković. To joj je inače jedanaesto dijete, a situacija je tako nalagala da je trudnica primljena u Hitnu službu Doma zdravlja Čapljina. Na njezinu sreću tu je bila vrijedna ekipa Doma zdravlja Čapljina, od liječnika i pratećeg osoblja do babice Danice Smoljan pa je na svijet došla zdrava beba. Uz babicu tu je bila i liječnica Nazifa Muratagić, dr. Danijel Mandrapa, patronažna sestra Emilija Tadić, medicinska sestra Višnja Falak, tehničar Draženko Jurković i vozač Božo Jelčić. "Zbog krvarenja majku smo morali uputiti u bolnicu Južni logor. a beba je hvala Bogu dobro. Ipak je eto suđeno da nam se rodi beba u Domu zdravlja, a unatoč činjenici da je rodilište zatvoreno", istaknula je ravnateljica Doma zdravlja Čapljina.

Izvor: vecernji.ba

Vezani članci