Blagaj, Stolac i Gabela Polje i dalje pod vodom

Vidi originalni članak
.... još dodatno normalizirati'', izjavio je za Fenu glasnogovornik Operativnog stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Kada je riječ o razini voda u koritima rijeka u HNŽ-u i u akumulacijama na Neretvi, u zajedničkim dogovorima dispečerskih centara Elektroprivrede HZ HB i Elektroprivrede BiH radi se na kontroliranom ispuštanju vode iz akumulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je ispuštanje takve naravi da ono nizvodno neće ugroziti stanovništvo ni materijalna dobra. Riječ je o procesu koji se kontrolirano radi i koji je pod potpunim nadzorom'', pojasnio je Pavlović.

Dodao je kako prema informacijama s terena i dalje nema promjena vezanih za određene poteškoće tamo gdje se rijeka Buna izlila iz svoga korita.

''Nema većih materijalnih šteta prema informacijama s terena. Lokalni put Blagaj - Buna je i dalje u jednom dijelu pod vodom te je prometovanje tim putnim pravcem u prekidu'', kazao je Pavlović.

Kada je u pitanju općina Stolac, kazao je kako je zbog izlijevanja rijeke Bregave ispod Prenja poplavljeno oko 5 hektara obradivog zemljišta te kako se i dalje otežano prometuje lokalnim putom Prenj - Habatnica.

Također, u Stocu je otežan promet lokanim putom Rivine - Klokun gdje je stanovništvo upozoreno da voda iz vodovodne mreže iz općine Stolac nije za piće te se preporučuje da se ona prije uporabe prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u pitanju Čapljina, u protekla 24 sata Vatrogasna profesionalna postrojba radila je na ispumpavanju vode u Gabela polju, odnosno na putnom pravcu prema Graničnom prijelazu.

''Iz drugih općina Hercegovačko-neretvanske županije nema dojava o eventualnim problemima zbog obilnih padalina'', kazao je Pavlović.

FENA

Vezani članci