Eliksir mladosti sada dostupan i običnim smrtnicima

miroslav radman, eliksir
Ali usporavanje starenja i smanjenje rizika od bolesti ima svoju cijenu, koja je, za naše prilike, paprena. Čudotvorna tableta koja usporava oksidaciju stanica više nije znanstveni san. Miroslav Radman u četvrtak je predstavio proizvod, kojeg i sam pije.

Ali mladost u kutijici ima svoju cijenu - 1.500 kuna (400 KM) po pakiranju koje traje dva mjeseca. "Ovo je skupi produkt. Skup je zato što su čiste izolirane supstance koje su u njemu skupe", rekao je znanstvenik Radman.

Tablete stanice čuvaju od oksidacije i štete koju čine slobodni radikali. Jer kisik, osim što ih hrani, naše stanice i ubija. "Mi ne možemo percipirati da je kisik štetan za nas. Jer uče nas od malih nogu, u školi, vrtiću i dalje da moramo trčati, da moramo hodati, biti na zraku", pojasnio je voditelj projekta Slavko Ivković.

Za dva dana kreće internetska prodaja, sutra normalna u Sloveniji. Priliku za biznis vidio je i istarski župan Ivan Jakovčić koji sav sjaji od pozitivnih učinaka kapsula. A svoju Istru želi brendirati kao kao regiju dugovječnosti. "Brendirati Istru kao regiju dugovječnosti na Mediteranu. A ADR je jedan od tih proizvoda koje se nadam da ćemo proizvoditi u Istri, ili koristiti istarske poljoprivredne proizvode za izradu food suplementa ADR", rekao je Jakovčić.

Proizvođači tvrde da su tvari izvučene iz najosnovnijih namirnica i do tisuću puta jači antioksidans od bilo čega što se trenutno može kupiti. Ali jasno je da si takvu prevenciju zdravlja u Hrvatskoj trenutno malo tko može priuštiti.

Izvor:rtl.hr