ZNANJE Kvizovi u Hercegovini sve popularniji

Pub kviz
Hercegovina.info

Zainteresiranost za kvizove diljem Hercegovine u posljednje vrijeme je veća nego ikada prije. Podsjetimo da se prvi pub kviz održao prije dvije godine u Međugorju u autorstvu Franje Pavlovića.

Također, kvizovi su se održavali i u Širokom Brijegu u Central Pubu, a nešto kasnije i u Ljubuškom. Jedan od organizatora i voditelja pub kvizova je i 26-godišnji Dominik Udženija koji dolazi iz Čapljine.

Trenutno održava dva pub kviza, jedan u Ljubuškom u ''CB Republic'' , te jedan u Čapljini u ''CB Azzurro''. U cilju mu je kako kaže da osim onog kviza u Širokom Brijegu koji se još uvijek održava u Central pubu (petak ili subota), se odvija barem još jedan kviz na tjednoj bazi.

Tako se kviz u ''Republic baru'' održava svako drugi ponedjeljak, a kviz u ''CB Azzurro'' svako drugu nedjelju.

''U posljednje vrijeme je došlo do ekspanzije interesa i posjećenosti na pub kvizovima. Interes se razvio u mnogih mladih ekipa koje nastavljaju dolaziti iz kviza u kviz.''

Udženija također ističe da je prosječan broj ekipa u ''Republic baru'' se popeo na 10, a u Čapljini i preko 15, te da su gotovo sve ekipe koje sudjeluju nove.

''Drago mi je da je posjećenost na svim kvizovima porasla i da nam se u kviz scenu priključuju i nove, mlade snage", rekao je Udženija.

Iako već drugu godinu konstantan sa kvizovima na tjednoj bazi, za ekspanziju kviz scene u Hercegovini smatra da nije zaslužan sam.

''Sigurno da sam utjecao na razvoj kviz scene što mi je i bilo u cilju, ali daleko od toga da sam ja zaslužan za njezin preporod. Svi organizatori krenuvši od ekipe Helter Skelter (kviz hotel Bigeste), Mikulića (Central pub) i ekipe NUDERa (CB Winners Posušje) su zaslužni za ovo. Naravno, posebna zahvala u promoviranju ide i domaćim medijima, a naravno jedan od njih je i ''hercegovina info''.

A svoje znanje za vikend možete okušati:
07.02.; 20:00 caffe bar Winners, Posušje
07.02/08.02.; 20:00 Central pub, Široki Brijeg
09.02.; 20:00 Caffe bar Azzurro Čapljina