Žera najavio veliki koncert Crvene jabuke 4. studenog u Zenici

Predstojeći koncert Dražen Žerić Žera, frontman grupe, na današnjoj konferenciji za medije nazvao je „emotivno-romantičnim", pojašanjavajući da je to prvi koncert u Zenici nakon više od 20 godina.

„Dugo se čekalo na ovaj koncert, ali smatrali smo da se za ovakav trebaju stvoriti posebni uvjeti. Oni sada postoje, Arena je fantastična i nadamo se da će to biti pravi spektakl", rekao je Žera.

Posjetitelji će imati priliku čuti i hitove Asmira Spahića Spahe, Zeničanina koji posljednjih šest godina surađuje sa Crvenom jabukom.

„Ovo je za mene prilika da u svome gradu napravim presjek rada s grupama Nemoguće vruće, Ritam srca i sada sa Crvenom jabukom. Kao gosti na koncertu će nastupiti moj profesor, maestro Milenko Karović s Omladinskim horom, glumac Haris Burina, nekadašnja misica Dinka Delić, svjetski poznati gitarist Edin Džananović Karamazov", izjavio je Spahić.

Na dan koncerta članovi benda posjetit će grob Aljoše Buhe, jednog od osnivača i prvih članova grupe koji je 1986. godine tragično izgubio život u prometnoj nesreći.

„Na koncertu će sa nama nastupiti njegov brat, istog imena, Aljoša, koji sada živi u Bijeljini i koji je sa nama već nastupao", dodao je Dražen Žerić.

Lider Crvene jabuke i organizatori koncerta danas su posjetili Javnu ustanovu Dom i obitelji gdje su štićenicima, djeci bez roditeljskog staranja, podijelili ulaznice za predstojeći koncert.

Fena