U Hrvatsku stigao Flixbus sa nevjerojatnim cijenama

flixbus
Njemački prijevoznički div Flixbus došao je u Hrvatsku, a prve autobusne linije kreću 16. lipnja, piše Poslovni dnevnik. Riječ je o tvrtki koja je u tri godine postojanja prevezla više 35 milijuna putnika i to na temelju principa poput onog avionskog prometa.

Tako preko njegove prijevozničke mreže unificiranih buseva različitih partnera putnik može presjedati kako bi stigao na svoje odredište. Primjerice, putnik iz Vinkovaca tako slobodno može kupiti kartu do Pariza ili Londona i uz dva do tri presjedanja stići na svoj cilj.

S presjedanjima dostupno 800 europskih destinacija

U Hrvatskoj će Flixbus prvo povezati Zagreb, Split, Rijeku, Pulu, Vukovar i Vinkovce, a izravne linije će ići prema Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu. Surađivat će s četiri tvrtke: Brioni, Slavonija bus, Prijevoz Knežević i Vincek.

Iz Flixbusa najavljuju da će već ove godine biti umreženo 40-ak hrvatskih gradova s izravnim vezama prema 30-ak europskih destinacija, a s presjedanjima će svim putnicima iz Hrvatske biti dostupno 800 destinacija diljem Europe.
Cijene karata će u domaćem prijevozu biti od 5 eura, a u međunarodnom od 9 eura. Cijene će ovisiti o danu i popunjenosti autobusa, no primjerice od Vinkovaca do Londona može se stići za 50 eura.