Smrtno bolesna potrošila svu ušteđevinu, napisla oproštajna pisma i čudesno ozdravila

37-godišnja Lisa i njen momak Anthony vjenčali su se i potrošili svoje ušteđevine na tri luksuzna odmora s obitelji. Žena oboljela od raka pluća čak je planirala svoj pokop, a napisala je i oproštajna pisma za svoje kćeri, da ih otvore nakon njezine smrti, piše dailymail.co.uk

Ali, tri godine nakon dijagnoze, karcinom je neočekivano nestao. Majka, koja je već podvrgnuta histerektomiji, pobijedila je rak grlića maternice, kaže - Već sam se bila oprostila i pripremila za kraj. Srce mi se slamalo kad sam kćerima rekla da će mama umrijeti. Ja sam veoma mlada izgubila majku, a uništavala me misao da će one odrastati bez mene. Zato je najljepši trenutak u mom životu bio kad sam im rekla da ne idem nikuda.

Kada je Lisa počela kašljati prestala je pušiti, ali kašalj nije nestao, pa je posjetila liječnika. Dijagnosticirali su joj rak pluća malih stanica, nepovezan s njenim prijašnjim bolestima i vrlo rijedak za žene njezine dobi.To je jedan od najsmrtnijih karcinoma, čak 94 posto oboljelih umre.

Lisi je rečeno da je ne mogu operirati, ali da joj kemoterapija može dati još 18 mjeseci s njenom obitelji. Njezin najveći strah je bio da je se njene kćerke Chloe i Georgia (tada starosti 13 i 8) neće sjećati.
-Mrzila sam pomisao da će moja djeca odrastati bez majke baš kao što sam i ja odrastala. Imala sam samo pet godina kad se moja majka ubila. Njezina fotografija je sve što sam imala. Kasnije, kad sam imala 13 godina, moj otac je umro nakon srčanog napada.Odrasla sam sa starijom braćom i sestrama koji su mi pružili divno djetinjstvo, ali mi je svejedno nedostajala mama. Nisam htjela da i mene moja djeca zabrave, pa sam se potrudila da imamo što više zajedničkih, lijepih uspomena.

Odlučila je potrošiti novac na stvaranje lijepih uspomena s kćerima i njihovim ocem , pa su tako potrošili 2000 funti na put u Lazarete 3000 u Bugarskoj, a čak 6000 za luksuzni odmor u Turskoj.

Djevojčice su bile nazočne kad je njihov otac zaprosio Lisu, a na vjenčanje su potrošili 4000 funti. Poslije su svi zajedno otputovali na medeni mjesec.

Skupu vilu su platili ušteđevinom kao i novcem koji su dobili kao vjenčani dar. Iako je nemoguće zaboraviti karcinom, uživali su s djecom.

Nakon što su joj opet ponovili da nema nade za izlječenje otputovali su na drugi odmor, ovog puta u Bugarsku. Iako nisu imali mnogo novca, odlučili su podići cijelu ušteđevinu samo da bi proveli što više vremena zajedno i imali što ljepše uspomene. Lisa nije željela da dječije uspomene budu vezanu za bolnicu nego da to budu bezbrižna sjećanja. Tako su otputovali iu Tursku, a kad su se vratili, Lisa je već "nadživjela" 18-mjesečnu prognozu.

Napisala je oproštajna pisma za svoje kćeri, s napomenom da ih otvore nakon njezine smrti. Rekla im je koliko ih voli i da će ih uvijek paziti, bez obzira na sve.

Ali njezine riječi se nisu obistinile ...

U travnju prošle godine otišla je, na već rutinsku, biopsiju i dobila zapanjujuću vijest-da liječnici ne mogu pronaći karcinom!

-Zinula sam u čudu, prisjeća se Lisa. - Nisam mogla vjerovati, ni doktori nisu vjerovali. Moja smrtna kazna je bila ukinuta. Nitko nije mogao predvidjeti, osoblje bolnice je bilo čudesno. Ne mogu im se dovoljno zahvaliti.

-Ne mogu vjerovati koliko sam sretna. Samo sam se smijala i rekla mužu 'Hvala Bogu da imamo još koji novčić jer ja ne umirem'. Zanimljivo je da se tijekom bolesti nisam loše osjećala, osim nakon kemoterapije - tad sam osjećala mučninu i slabost.

-Kad sam rodila djecu, obećala sam im da ću uvijek biti uz njih i evo pobijedila sam i drugi put rak, čak i ovaj kojeg preživjeti samo 4 posto pacijenata. Ovo iskustvo me naučilo da je život kratak i da treba živjeti.