Nakon ponude od 20 KM za seks maloljetnici ona mu šipkom slomila ruku

... prvom susjedu Zoranu Đuriću (40).

Jak udarac

Sukob je izbio u ponedjeljak navečer oko 20 sati, kada je Đurić, navodno, kosio travu u dvorištu, a potom je palio. Ozlijeđenog Đurića našli smo u njegovoj kući, gdje živi sam.

- Ničim ih nisam izazvao. Kosio sam travu i počeo paliti, a one su galamile na mene i počele me gađati kamenjem. Rekao sam im da to ne rade i pošao prema njima, a onda me je Draginja željeznom cijevi jako udarila u lakat, slomivši mi kost. Evo, nosim gips i morat ću na operaciju. Ne znam kako ću preživjeti, jer sam radio na dnevnice, a sada ću tri mjeseca morati mirovati - kazao je Đurić.

Draginja, njena godinu mlađa sestra Persa i majka Gordana tvrde da ih je Đurić neprestano provocirao.

- Mojim maloljetnim kćerkama nudio je 20 maraka da spavaju s njim, sram ga bilo! - kazala je Gordana.

Draginja je, inače, učenica drugog razreda srednje škole i kaže da nije mogla dozvoliti da joj susjed Zoran vrijeđa sestru i roditelje.

Govorio vulgarnosti

- Stalno mi je psovao oca i majku i govorio mi vulgarnosti. Često je po dvorištu hodao u gaćama, pa čak i potpuno gol. Pa zar nema respekta prema maloljetnicama? Pokazala sam mu kako se prolazi kad udari na srednjoškolku - kazala je Draginja.

U svemu je podržava sestra Persa, koja kaže da nikada nikome neće dozvoliti da ih vrijeđa i ponižava.

- Mirno živimo svoj život i nikome ne damo da nas maltretira. Zar ga nije sramota da krene prema nama, a otac nam može biti? - kazala je Persa.

Vojnovići su tokom rata u Lamince Dubrave došli iz Slavonije. Od Đurićeve sestre kupili su plac, gdje su sagradili obiteljsku kuću. Otac hrabre djevojčice radi privremeno u Austriji.

Očevid je obavila Kriminalistička policija iz Bosanske Gradiške, a tek nakon potpunog rasvjetljavanja uzroka ovog incidenta, bit će pokrenute i kaznene prijave.

Dnevni avaz