Kako se našminkati s naglaskom na usne

moda i ljepota, šminkanje, kako se našminkati, Crnom olovkom za oči, sjenilo, kontura usana, balzam, balzam za usne
Međutim, ako želite koristiti ove nijanse, morate pripaziti na ostatak šminke. Donosimo vam savjete kako se našminkati ako želite naglasiti usne.

1. Očistite lice pomoću tonika i vlažne maramice. Ako nemate ozbiljnijih problema s kožom, izaberite toniranu kremu. Ona će na licu izgledati jako prirodno.

2. Nanesite puder: isprva koristite veliki kist za obraze, čelo i bradu, a zatim mali za područje oko očiju i gornje kapke. Zbog takvog načina nanošenja pudera vaše će oči izgledati veće, a šminka će trajati duže.

3. Olovkom naglasite liniju obrva. Koristite ju u kratkim potezima da ne pretjerate s bojom i postignete prirodan izgled.

4. Crnom olovkom za oči nacrtajte urednu liniju. Počnite od sredine kapka i nastavite prema vanjskom kutu oka. Držite se korijena trepavica.

5. Pažljivo razmažite liniju koju se napravili olovkom kistom za sjenilo.

6. Nanesite sjenilo pješčano-zlatnih tonova, počevši od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom. Dodajte malo tamnosivog sjenila s metalnim odsjajem u vanjski kut oka i pažljivo blendajte kako prijelaz između dvije nijanse sjenila ne bi bio očit.

7. Nacrtajte crnim tušem za oči tanku liniju uz sami korijen trepavica.

8. Da biste trepavicama dali obujam, oborite pogled prema dolje i nanesite maskaru pokretima prema gore. Neki vizažisti koriste čak i dvije vrste maskara, jednu za intenzivnu crnu boju, a drugu za uvijanje trepavica.

9. Označite konturu usana olovkom za usne iste boje kao i ruž.

10. Nanesite ruž pomoću kista, tako ćete ga nanijeti bolje i preciznije, a i duže će potrajati.

11. Dajte završni dodir cijelom šminkanju - na obraze nanesite malo blijedoružičastog rumenila.

Izvor: cromoda.com