Holivudski broj jedan za uloge negativca i psihopate

tom hardi

Svaki režiser koji traži nekog tko će oslikati ulogu psihopate prvo se obraća Hardiju. Glumac je prošle godine igrao braću Krej u filmu "Legend", koji je istinita priča o gangsterima koji su terorisali London tokom šezdesetih godina.

Među zlim likovima koji su se našli u njegovoj biografiji je i Bejn iz filma "Batman: The Dark Knight Rises", Čarls Bronson u "Biografiji" iz 2008. godine, a tu je i najznačajniji "Pobješnjeli Maks: autoput bijesa".

"Igranje loših momaka je siguran način da uđete u svijet mašte. Fasciniran sam nekim tko kaže: 'Promijeniću svijet da odgovara mojim potrebama', umjesto 'Promijeniću sebe da bih se bolje uklopio u društvo'", rekao je Hardi.

Takođe je naglasio da je on glumac, te da mu nije teško "ući u tuđe cipele". Tom sebe opisuje kao "bolnog momka srednje klase", a imao je prilično šarenu prošlost. Rođen je kao dijete obrazovanog pisca komedija i romana Edvarda Hardija i njegove supruge Ane.

"Odrastao sam imajući stalnu pažnju svoje majke. Kuća je bila puna knjiga, glazbe, poklona, a putovanja je bilo u izobilju. Imao sam skupo privatno obrazovanje. Postojao je samo jedan problem: bio sam nevaljao kad sam bio mlad. Bio sam jako, jako loš dječak", rekao je Hardi.

Kad je imao 11 godina, policajac koji je gostovao u njegovoj školi upozoravao je na opasnosti puhanja ljepila. Njegova reakcija bila je: "Super! Znam gdje to da nađem sad". Do 13. godine bio je na halucinogenima. Nekoliko godina kasnije bio je izbačen iz škole zbog krađe, a do 16. godine bio je u totalnom kaosu s alkoholom i drogom, konstantno u problemima sa zakonom, uključujući i uhićenja zbog uživanja droge.

Otišao je na rehabilitaciju i ponosan je što je trijezan više od desetljeća. Od tada se bavi fizičkom aktivnošću: trenira boks i borilačke vještine.

"To mi je bila lekcija. U smrti sam se ponovo rodio. Jedino što me spasavalo u mračnim vremenima bila je gluma", naglasio je Hardi.

Danas je ponosni otac dvoje djece i, kako kaže, ne dozvoljava djeci da gledaju njegove filmove.

"Moj sin želi da gleda 'Pobješnjelog Maksa'. Može, ali prvo mora da pročita sve knjige o Hariju Poteru", naglasio je Hardi.