Hoće li Amerika protjerati Irmu Nezirović

David Beckham, irma nezirović
Sve je počelo kada je za magazin „In Touch" izjavila je da je spavala sa svjetskom nogometnom zvijezdom Davidom Beckhamom. Od tog trenutka, novinari najvećih svjetskih listove je jure, a njene fotografije su na naslovnim stranama.

David Beckham je odmah reagirao i preko svog osobnog glasnogovornika priopćio da je Bosanka cijelu priču izmislila i da on nikada s njom nije bio. Otkrio je i da je angažirao specijalne detektive da pronađu Irmu Nezirović, koja koristi ime Irma Nici, piše SAN.

Popularni Englez je preko svojih odvjetnika podnio i tužu njujorškom sudu protiv Sarajke sa odštetnim zahtjevom teškim 16 miliona funti. Bekam je kazao da mu ne treba „prljavi novac te žene i kompletan iznos odštete koju dobijem, ja ću uplatiti u humanitarne svrhe". Irma Nezirović nije na sve to posebno reagirala i preko američkih medija je poručila da će dokazati da je nekoliko puta u hotelima u Njujorku i Londonu spavala sa Bekamom i da joj je on u gotovini dao 10.000 dolara.

S druge strane, u petak su američki mediji objavili da ovoj, kako je nazivaju, elitnoj prostitutki, sada prijeti deportacija iz Sjedinjenih Američkih Država bez prava povratka u tu državu.

Objavljene su i izjave zvaničnika američkih poreskih službi u kojima se kaže da je ona sama sebe izdala:

- Irma Nezirović je priznala da je u SAD-u radila bez radne dozvole, a zna se šta to znači. Ona je također javno priopćila da je primila 10.000 dolara u gotovini i na tu sumu nije platila porez što je bila dužna. Zna se kakve su kazne za takva teška kaznena djela - saopštile su porezne službe iz Njujorka.

- Ja sam čista i to ću dokazati. S Bekamom sam bila, jer me on zvao, dao mi je novac i ne vidim u svemu tome ništa sporno - uzvratila je Irma Nezirović.

san