Vikend brzih vozila i vrelih guma u Mostaru

utrka

Razlog tome nisu samo nesnosne ljetne vrućine nego i Auto-moto Street Show Mostar 2018. koji na pomoćnoj pisti Blagaj/Kosor organizira Autoklub Hercegovina, piše Večernji list BiH.

Ovaj put će čak 130 moćnih trkaćih automobila i 15 motocikala usijati asfalt piste za utrke. U razgovoru s predsjednikom Auto kluba Hercegovina Krešimirom Šimićem doznajemo kako je za sve posjetitelje osmišljen bogati program koji doista vrijedi doći vidjeti.

- Što se tiče utrka automobila, imamo utrke za prvenstvo BiH, Srbije i Hrvatske, kao i regionalno ujedinjeno prvenstvo koje se boduje pri Svjetskoj automobilističkoj organizaciji FIA - kazao nam je Krešimir.

Najzanimljivija će biti borba za prvenstvo regije, gdje će snage odmjeriti Esad Došljak iz Srbije i Danijel Kovačić iz Hrvatske. Riječ je o vrhunskim vozačima s moćnim vozilima kakva do sada nismo imali prilike vidjeti. Svakako će tu biti još zanimljivijih dvoboja u kojima će posjetitelji ovogodišnjeg Auto-moto Street Showa zasigurno uživati

- Istaknuo bih i počasni defile koji će biti održan večeras u 20 sati vožnjom kroz grad, čime ćemo odati počast poginulim motociklistima - izjavio je Šimić.

Program ovogodišnjeg Auto-moto Street Showa počet će danas u 10 sati i trajati do ranih večernjih sati te se nastaviti sutra u istom terminu. Što se tiče dijela programa u kojem nastupaju motociklisti, a što će sigurno i ove godine imati svoju brojnu i vjernu publiku, već treći put za redom utrkivat će se za prvaka BiH, i to u dvije klase - 600 kubika pro i pro open.

Uz sve to, posjetitelji će moći uživati i u natjecanju u uređivanju vozila tzv. stylingu, gdje će moći vidjeti kako ljubav i neizmjeran trud uložen u tunning i opremanje automobila mogu rezultirati divljim automobilskim kreacijama koje zaustavljaju dah. Također, tu je i tzv. dB Drag, a riječ je u natjecanju u decibelima i ozvučenju vozila.

Za posjetitelje bit će upriličene i bogate nagrade, a sve će biti popraćeno i brojnim drugim sadržajima koji će na svoj način uveličati ovu manifestaciju brzine i automobilizma u Mostaru.

Iz Auto-moto kluba Hercegovina nadaju se velikom odzivu, kao i ranijih godina, jer Auto-moto Street Show Mostar sa svakim svojim novim izdanjem nudi nove sadržaje i nove priče iz svijeta automobilističkoga i motociklističkoga sporta, a Mostar i Hercegovina su odavno zlatnim slovima upisani na karti ovakvih događaja.

Zato, neka vas put nanese u smjeru mirisa visokooktanskog goriva i zapaljenih guma jer Auto-moto klub Hercegovina spremio je za vas spektakl kakav se rijetko viđa.