Žene zbog ljubomore sve više sklone agresiji

Teško ju je kontrolirati i najbolnija je od svih emocija, a žene ju podnose puno teže od muškaraca i sve česće su sklone napadima agresije.

U posljednjih nekoliko godina sve više žena traži pomoć zbog ljubomore. Strah da će ih partner prevariti ili ostaviti rezultira depresijom i napadima ljutnje.

Žene provjeravaju partnerove mobitele, kompjutere i bankovne račune kako bi se uvjerile jesu li slali poruke ili mailove drugim ženskim osobama te kupovali cvijeće ili poklone koje one nisu dobile.

Ljubomora se najčešće pretvara u agresiju pa sve više žena traži pomoć, tvrdi psihoterapeutkinja Florenece Telly.

Žene su nasilne baš kao i muškarci, no odgoj i društvo im ne dopuštaju da to pokažu pa pronalaze različite načine kako bi ispoljile bijes i agresiju koju uzrokuje ljubomora.Postoji nekoliko teorija o tome zašto se žene sve teže nose s ljubomorom.

Razvojem tehnologije mnoge informaciju nude se na pladnju. Žene podliježu najnižim porivima i provjeravaju mobitele, mailove i bankovne račune u potrazi za dokazima. Ljutnju i bijes koju pritom osjećaju teško je kontrolirati, a sukob s partnerom završava vikom i histerijom.

Žene također žele imati sve pod kontrolom, pa tako i svoje muškarce. Ukoliko ne uspiju izjedaju ih stres i osjećaj neuspjeha. Posljedica toga je ljubomora na partnera koji je uspio.

Na žene utječe i društvo u kojem žive. Okružene lošim primjerima te pričama o lošim brakovima i prevarama uvjerene su kako će se to dogoditi i njima.

Ljubomora je strah koji osjećamo kada nam se čini kako gubimo kontrolu nad nečijim osjećajima. Ona se ne ispoljava samo na partnerima već i na prijateljima te članovima obitelji.

I dok je muškarcima seks najgori oblik nevjere, žene će puno teže oprostiti emocionalnu prevaru.

Izvor: zadovoljna.hr