Želiš biti idealna djevojka? Prešuti da si pametna!

žene, muškarci, muškarac žena, muškarci, žene, manipulacije, žene, seks, žena, fraze, riječi, dečki, žene, uvrede, žene, tip, savjeti, žena, žene, vuk, ponašanje, žene, tipovi, muškarci, djevojka, pamet, žene, muškarci, paljenje, žene, svađa, osveta, žena
Naslov je često varljiva stvar - naravno da nećeš prešutjeti da si pametna i glumiti "glupaču" samo zato da bi osvojila frajera, ali najnovija istraživanja pokazuju da najpametnije žene na svijetu ponekad moraju glumiti upravo to - da nisu toliko pametne.

Znamo, žene su napokon dokazale da su ravnopravne muškarcima, zbog čega bismo sad radile korak unatrag? Znanost iza ovog prijedloga je poprilično jednostavna - ako si uvijek u pravu i uvijek znaš odgovor na sva pitanja, tvoje će se dečko osjećati ugroženo.

Prije nego što reagiraš kao prava feministica i kreneš se ljutito protiviti pomisli da ponekad treba prešutjeti da nešto znaš, razmisli ima li u tome barem malo istine. Muškarci su ponekad kao djeca, zar ne? Sjeti se i kako će sa malim djetetom razgovarati o nečemu - hoćeš li odmah klincu koji ti želi pokazati da je naučio prati suđe odmah reći da ne zna što radi i sve napraviti sama, ili ćeš ipak malo odglumiti da si impresionirana njegovim novostečenim znanjem?

Ne kažemo da moraš pred frajerom glumiti da jednostavno ne shvaćaš kako zavrnuti žarulju, ali ponekad nije loše smanjiti količinu pameti kojom ga obasipaš i dati mu priliku da i sam ispadne pametan. Žarulja je banalan primjer, ali shvaćaš o čemu pričamo.

Jednako kao što bi tebi išao na živce frajer koji na svako pitanje ima točan odgovor, vjerojatno i frajerima idu na živce žene koje znaju baš sve što ih se pita. Ponavljamo, ne moraš glumiti da si pala s Marsa, ali tu i tamo je lijepo i muškarcu dozvoliti da ispadne pametan, čak i ako si puno pametnija od njega.

To kažu znanstvenici, a mi se slažemo.

index.hr