Zbog koga žene provode sate pred ogledalom?

Emmanuelle Chriqui, sex, žene, žene, ogledalo, sređivanje, žena, laž, seks, krevet, žene, poze, seks
Ispitivanje provedeno na preko 2.000 osoba otkrilo je zašto žene zapravo provode sate i sate pred ogledalom. Pokazalo se da ne žele impresionirati muškarce, već pripadnice istog spola. Četvrtina žena kaže da je najiskrenije komplimente dobilo od žena koje ne poznaju, a ne od muškaraca.

'Pogrešno se vjeruje da žene žele svojim izgledom impresionirati suprotni spol, ovo je istraživanje pokazalo da to nije uvijek slučaj. Žene brine što druge žene misle o njihovom izgledu i to je posve prirodno. Žene ionako znaju više od odjeći, šminki i stilu od muškaraca', izjavio je glasnogovornik Simple skincarea, kompanije koja je provela ovo istraživanje.

Dvije trećine žena uvjereno je da muškarci kažu da izgledaju dobro bez obzira na to kako zapravo izgledaju i to čine bez razmišljanja. Polovici je žena osim toga draže čuti kompliment od žene koju ne poznaju nego od muškarca.

Možda će neke iznenaditi podatak da se polovica žena ne sređuje zato da bi upecala muškarca, dok za 22 posto njih muško mišljenje uopće nije bitno. Muškarci, kažu žene, uopće ne primjećuju nove frizure, odjeću ili šminku.

No, nisu ni žene uvijek tako blagonaklone jedna prema drugoj, pa tako oko 30 posto žena priznaje da zna iza leđa prijateljice komentirati njezin stil odijevanja. A ima i onih, doduše u manjem broju, koje, prema vlastitom priznanju, nikad neće prijateljici reći da izgleda dobro, dok četvrtina žena redovito kopira prijateljičin stil u nadi da će izgledati jednako dobro kao i ona.

izvor: tportal.hr