Zašto se loši muškarci dešavaju dobrim ženama

žene, muškarci, zaglupljivanje, žene, muškarci, zavist, žene, muškarci, loši dečki, cure, dečki, stvari, pravila, kršenje, cure, dečki
Lako je doći do tog zaključka ako ste već više puta našli u katastrofalno vezi s tipom koji je sve suprotno od vašeg savršenog muškarca.

Međutim, postoje razlozi zašto vi stalno upadate u takve situacije. Te razloge morate prepoznati i riješiti. U tome vam može pomoći ovaj tekst koji će se pozabaviti sa šest najčešćih uzoraka ponašanja koji vode do loših veza s krivim tipovima.

1. Vi mislite da više nema dobrih muškaraca. Ako ne vjerujete da tamo negde postoje "pravi" (ili dobri) muškarci, pristajanje na vezu s osrednjim ili bilo kakvim muškarcem može vam se činiti kao jedina opcija. Iskreno razmislite o vašim razmišljanjima o muškarcima, jeste li možda vi u krivu u nekim pitanjima i situacijama? Tražite li nemoguće? Nemojte vjerovati da zaista ne postoje dobri muškarci. Ima njih svuda naokolo. Zaista. I vi zaslužujete jednog takvog samo za sebe!

2. Vi ne znate kakav bi dobar muškarac uopće trebao biti. Ako se nikada niste ozbiljnije pozabavili time da vizualizirate pravog muškarca za sebe, prepoznati ga u stvarnom životu bit će još teže. Kakva bi mu trebala biti osobnost? Možete li opisati njegove približne vrijednosti i vjerovanja? Što on mora imati da biste ga smatrali dobrim "ulovom" ili kandidatom za vezu ili brak? Znati kriterije svog pravog muškarca kreće od toga da prvo dobro upoznate samu sebe. Ako ne razumijete samu sebe, kako ćete znati kakav vam e partner potreban? A tako ste i u puno većoj opasnosti da završite u vezi s osobom koja vam nikako ne odgovara.

3. Čak i kad shvatite da ste u vezi s "Gosp. Krivim", niste sigurni kako prekinuti vezu. Neke žene znaju prepoznati da su naletile na krivog muškarca, izađu iz te veze i krenu dalje. No, postoje i žene koje se u takvim vezama zadržavaju puno duže nego što je to pametno ili čak zdravo. Moguće je da vi ostajete u takvim vezama predugo zbog toga što ne znate kako prekinuti s njim. Za početak morate shvatiti da vama nije potreban partnerov pristanak ili dopuštenje - poštujte se dovoljno da znate da vam je vaše vlastito nezadovoljstvo dovoljan razlog da prekinete. Odlučite se što mu morate reći i dostojanstveno otiđite od njega.

4. Ne želite biti sami. Ponekad žene privlače i pristaju na veze s krivim muškarcima zbog toga što prebrzo skaču u novu vezu... i ponovo u novu vezu... i tako jednu za drugom. Znate... zaista je u redu biti singl neko vrijeme. U stvari, to je poželjno jer ćete tako imati vremena razmisliti o prošloj vezi, o dobrim i negativnim stvarima, naučit ćete više o sebi, o tome što želite i što vam je potrebno, zaliječiti rane, i naučiti cijeniti ljepotu vašeg života sa ili bez partnera u njemu. Drugim riječima biti singl vam omogućuje da odaberete biti s nekim tko odgovara pažljivo odabranim kriterijima vaših želja i potreba...umjesto da pristanete na vezu s bilo kim, samo zato jer je to prva osoba koja vam se upucavala nakon vašeg posljednjeg prekida.

5. Vjerujete da je moguće krivog muškarca pretvoriti u pravog. Možda patite od kompleksa spasiteljice. Možda vam je potreban netko koga ćete "popraviti". Možda ste naivni. A možda ste samo optimistični. I iako je moguće da se netko promjeni u bolju i zdraviju osobu, to nije vjerojatno ako ta osoba sama ne želi promjenu. A male su šanse da će se on htjeti promjeniti samo zato što vi to tako želite i kažete, uostalom on tako već godinama funkcionira i njemu je savršeno dobro. Pokušavati promijeniti Gosp. Krivog u Gosp. Pravog je recept za puno frustracije.

6. Vi privlačite takve tipove, zato jer vas takvi tipovi privlače. Sviđaju li vam se više "loši" dečki? Moguće je da vas privlači uvijek krivi tip muškaraca zbog toga što vi podsvjesno pokušavate "popraviti" prošlu propalu vezu ili zato što je vaš otac imao slične karakteristike...


Evo ideje: ignorirajte vašu početnu privlačnost i isprobajte nešto novo. Ako vas na večeru ili piće pozove netko tko vam nije "na prvu" privlačan, nemojte ga odmah odbiti. Razmislite o njemu u vidu vaših novih kriterija ili upitajte iskrenu prijateljicu kojoj vjerujete za mišljenje o njemu. Isprobati nešto novo je odličan način da prekinete uzorak ponašanja koji vam ne odgovara!

Ako imate osjećaj da privlačite samo krive tipove - vjerujte ima tu i puno pravih tipova. Samo zadržite trezvenost i racionalnost, imajte ispravnu perspektivu i uskoro ćete pronaći pravog tipa koji će vas obožavati i znati cijeniti upravo onako kako vi to zaslužujete!

Izvor: zena.hr