FOTO/VIDEO  Zagrebačka inovacija postala pravi hit među ženama

žene, peta, inovacije, Zagreb
"Ideja je nastala iz očaja i to kada smo shvatile da su sve naše cipele na peti oštećene u vožnji automobila. A svi znamo što cipele znače nama ženama, mi žene ih obožavamo, a kada se oštete na peti ili se na njima od vožnje napravi rupa, to više nije to. Nakon što smo shvatile da na internetu ne možemo pronaći ništa zadovoljavajuće, odlučile smo rješenje izraditi same. Na5u je rezultat sretnog spoja ženske strasti prema cipelama i stručnog inženjerskog tima s velikim iskustvom u razvoju novih proizvoda", objasnila je nastanak ideje Maja Smoljo, voditeljica prodaje i marketinga Pavorana, zagrebačke tvrtke koja je na tržište lansirala proizvod Na5u.

Čak 13 verzija

Od ideje do konačnog proizvoda Na5u kroz dvije godine bilo je 13 verzija, a na proizvodu su radile 42 osobe, piše Poslovni dnevnik.

Elastična kopča ide i na svjetsko tržište

Proizvod je na tržištu tri mjeseca i registriran je u Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO). Funkcionira po načelu elastične kopče koja se stavlja na onaj dio cipele s kojim se ona oslanja na tepih vozila pri vožnji. Desna noga je tijekom cijele vožnje gornjim dijelom oslonjena na papučicu gasa ili papučicu kočnice, a donjim dijelom na tepih, zbog čega je taj dio cipele izložen oštećenju prilikom trenja te zbog prašine ili sitnih kamenčića koji su često mogu naći na tepihu.

"Reakcije žena su jako pozitivne, čak i iznad naših očekivanja kazala je Smoljo dodajući da ovim proizvodom namjeravaju osvojiti i svjetsko tržište i upravo zbog toga je zaštićen.