Što žene rade muškarcu iza leđa?

14 posto žena priznaje da će iza partnerovih leđa baciti njegovu odjeću za koju misle da mu ne odgovara, navodi se u novoj anketi koju citira Daily Mail.

Istraživanje je naručila jedna britanska dobrotvorna udruga želeći motivirati građane da neželjenu odjeću doniraju u njihove trgovine. Anketa je otkrila da trećina Britanaca osjeća olakšanje nakon bacanja stvari koje ne nose, dok 11 posto žena kaže da im je taj čin bolji od seksa.

38 posto ljudi kažu da čuvaju stvari koje neće nikada ponovno koristiti jer za njih one imaju sentimentalnu vrijednost. Ipak, entuzijazam bacanja neželjenih predmeta zna se obiti o glavu. Više od četvrtine Britanaca priznalo je da su kopali po otpadu kako bi pronašli stvar koju su bacili.

Istraživanje je pokazalo i da trećina nas čuva na vješalicama odjeću koja nas podsjeća na bolja vremena, ali najčešće bacamo stvari nakon prekida veze. 15 posto žena priznalo je da su u bijesu bacile odjeću bivšeg partnera, a osam posto je uništilo odjeću ili predmete svojih bivših partnera u napadu ljutnje.

Studija provedena među 2.000 odraslih osoba pokazala je da gotovo polovica anketiranih čuva predmete koji su nadživjeli svoju uporabu samo zato što za njihove vlasnike imaju sentimentalnu vrijednost.

Dokazujući da je proljetno čišćenje stvarna prilika za novi početak, 75 posto ispitanih se slaže da će ovog proljeća najvjerojatnije očistiti svoj ormar i ladice.

Proljeće je, naime, prirodna sezona u kojoj se rješavamo starih stvari, a Daily Mail sugerira da staru odjeću ipak donirate umjesto da ju bacite.

Evo kojih se predmeta najčešće ne želimo riješiti:
1. Stari okviri za fotografije i fotografije (67 posto)
2. Odjeća koja nam više ne pristaje (46 posto)
3. CD-ovi iz naše mladosti (40 posto)
4. Neiskorišteni darovi (36 posto)
5. Omiljeni medo (30 posto)
6. Prošlosezonska odjeća (24 posto)
7. Dječja odjeća (18 posto)
8. Vjenčanica (17 posto)
9. Lampe (12 posto)
10. Mala crna haljina (10 posto)