Što treba znati prije bojanja kose?

bojanje kose, mitovi, istina, bojanje kose, promjena, saznati , kosa, farbanje, maska za kosu, recept, frizeri , pravilo od 10 sekundi, bojenje kose, bojanje kose, propust, alergija

Neki će na novi put krenuti tako što će promijeniti odnos prema životu dok će se ostali odlučiti za brze i kozmetičke promjene, a to promjena boje kose.

Poznato je kako se mnogi odlučuju upravo na ovaj korak jer im je to najlakši način da zatvore jedno poglavlje u životu i maknu sve što ih je podsjećalo na negativne osjećaje.

Promjena boje kose je veliki korak, bilo da se radi o prijelazu s tamne na svijetlu nijansu i obrnuto ili da se radi o prvom bojanju. Odraz u ogledalu gdje ćete odjednom vidjeti novu osobu predstavlja važan trenutak u vašem životu.

Odlučite li promijeniti boju kose potrebno je prije toga dobro razmisliti kako ne bi napravili veliku grešku i osjećali se gore nego prije.

Pokušati možete i s perikama u različitim bojama, a iako neće moći u potpunosti predočiti kako bi to izgledalo u stvarnosti, barem ćete na prvi pogled dobiti jasniju sliku koja bi vam nijansa najbolje odgovarala i je li odluka o tamnijoj boji bila greška ili pravi potez s obzirom na boju kože.

Postoje razne nijanse, a ukoliko je vaša želja pepeljasta nijansa plave ili skoro bijela, nećete moći izbjeći blajh. Iako se on smatra najagresivnijim tretmanom, ukoliko želite očuvati zdravlje vlasi koristite prirodna ulja kojima ćete tretirati vlasi.

Dok je prelazak iz svijetle u tamnu jednostavan, prijelaz iz tamne u svijetlu nijansu je proces za koji treba vremena. Zbog toga se uvijek preporučuje odlazak kod frizera kako bi pogodili točnu nijansu i na kraju bili zadovoljni novim izgledom.

Novu boju kose treba održati čim duže jer očito je kako svakim pranjem dolazi do njenog ispiranja. Kako bi se to što manje vidjelo, pokušajte manje sušiti kosu fenom ili koristiti peglu te figaro.

Kada ste napokon odlučili da bi vlasi potamnili ili posvijetlili, raspitajte se o najboljoj njezi kose kako bi ona još dugo bila lijepa, zdrava i sjajna. Frizeri će uvijek preporučiti da koristite šampone i regeneratore namijenjene kosi tretiranoj raznim bojama.

Izvor: savjetnica.com