Što svaka žena mora imati u torbici, a nije kozmetika

No otkrivamo vam kojih pet stvari, pored mobitela, make upa i maramica, svaka žena mora imati pri ruci.

Nekoliko bombončića

Hipoglikemija je stanje u kojem vam je nizak šećer u krvi. U slučaju dijabetičara to se zove inzulinski šok. Simptomi mogu biti nervoza, ubrzano lupanje srca, vrtoglavica i zamućen vid. Čak i ako nemate dijabetes, u torbici je preporučljivo nositi malo slatkiša jer svi smo bar jednom iskusili što znači glad za slatkim, ali i to da taj mali zalogaj može dati energiju i podignuti raspoloženje.

Kondomi
Vjerojatno nitko više ne treba edukaciju o seksualno prenosivim bolestima, poput klamidije i sifilisa, da ne spominjemo neke još gore. Svaka žena se treba pobrinuti za svoje zdravlje, a kondomi u torbici znak su osviještenog seksualnog ponašanja. Neka istraživanja pokazuju da je u populaciji iznad 50 godina jako porastao postotak prenošenja spolno prenosivih bolesti. Stoga znate što vam je činiti.

 

Tablete protiv bolova
Vjerojatno ni ne postoji žena koja u svojoj torbi nema bar jednu tabletu paracetamola ili ibuprofena. Osim što tablete protiv bolova mogu biti spas ukoliko vas uhvati prehlada, nenadano ukočenje vrata ili menstrualni bolovi, neka istraživanja iz Harvard Medical School Family Health Guidea upozoravaju da ljudi koji misle da imaju srčani udar brzo trebaju prožvakati 325 mg aspirina. Doktori upozoravaju da aspirin u tom slučaju treba žvakati, a ne gutati i, naravno, odmah potom nazvati 112.

Paketić higijenskih uložaka i tamponi
Gotovo nema žene koja, bar jednom u životu, nije pitala prijateljicu ili kolegicu na poslu ima li uložak za posuditi. Premda gotovo sve žene znaju i prate svoj ciklus, nekako ih uvijek iznenadi i u najnezgodnijem trenutku shvate da im treba uložak. Da ne biste imali malih neugodnosti i da biste uvijek bili spremni, u svojoj pretrpanoj torbici nađite mjesta i za jedan spasonosni uložak.

Olovka
Sjetite se koliko vam je puta zatrebala kemijska olovka ili koliko su je puta od vas zatražili stranci. Dobro, ruku na srce, u današnje vrijeme je potreba za olovkama sve manja, no uvijek ju je dobro imati u torbici jer nikada ne znate kada će vam zatrebati. I iako u mobitel možete upisati stvari koje trebate nabaviti na tržnici ili sve što vam je potrebno u ljekarni, uvijek je zgodno kod sebe imati popis napisan rukom koji ćete potom križati i tako biti sigurni da ništa niste zaboravili. Uostalom, imati kemijsku kod sebe znači i drugima slati poruku da ste dovoljno važni da je trebate.

tportal.hr