Štikle nisu za svakoga

zanimljivosti, cipele, cipele, peta, zdravlje, hod, seksualnost, koraci, pete, žena, moć, štikle, cipele, žene, obuća, probanje, žene, pete, štikle, štikle, djevojke, mostarac, bez dlake na jeziku, hercegovke, sponzoruše, Mostar, napad, Valentinovo, mostarka, pete, Suhe pete, cipele, Mostar, djevojačka večer, Ivan Vrljić, sponzoruše, sponzoruša, cipele, ples, pete
Louboutin je izjavio da su štikle "bolno zadovoljstvo" i dodao je da se ni malo ne suosjeća sa ženama koje se žale na štikle, jer je jednom vidio Tinu Turner kako tri sata u štiklama pjeva i pleše u Madison Square Gardenu.

"Ako Tina Turner i prateći bend Princa mogu tri sata biti na sceni i nositi ih, nemojte mi reći da je nemoguće hodati u njima. Štikle su bolno zadovoljstvo. Ako ne možete hodati u njima, nemojte ih nositi", rekao je on magazinu "Grazia".

"Nisam opsjednut seksom i ne sviđa mi se previše kada žena liči na prostitutku. Ali ne zaboravite da je Freud u svojoj ordinaciji imao odljev stopala. Stopalo je Freudu bilo iznimno važno", rekao je dizajner.

Prva cipela koju je Louboutin dizajnirao bila je inspirirana princezom od Walesa. Louboutin kaže da ga je inspirirala fotografija princeze Diane koja je izgledala tužno i kao da joj je dosadno dok je princ od Walesa držao govor.

"Pomislio sam, što bi joj donijelo osmijeh na lice", rekao je on. Rezultat je bila cipela nazvana "Ljubav", balerinke sa ispisanom riječju "ljubav".

Koliko on zna, princeza ih nikada nije kupila, ali mnoge žene jesu. Kasnije mu je Diana poslužila kao inspiracija za drugu vrstu cipela - cipele sa dekolteom.

"Ljudi su tada imali problema sa dekolteom za prste. Naročito Francuzi. Francuskinjama niste mogli prodati sandale jer nisu išle kod pedikera i stopala su im bila užasna", prisjeća se Louboutin. On je rekao, prenosi britanski "Telegraf" da je inspiraciju za "dekolte cipele" dobio kada je vidio Dianu kako pleše s glumcem Johnom Travoltom.

"Nosila je one ružne engleske cipele u kojima se vidjelo pola prstiju. Djelovale su istovremeno kičasto i dobro", kaže on.

Dizajner je rekao i da mu se ne sviđaju štikle za muškarce, ali da razumije one koji ih moraju nositi zbog visine.

"Muškarci u štiklama. To su prije protetička pomagala, ali ih razumijem. Žene imaju ogromne štikle i postaju sve više. Muškarcima je potrebna pomoć, ali je muškarac u cipeli na štiklu naprosto smiješan", kaže Louboutin.

Iako je najpoznatiji po crvenim džonovima svojih cipela, Louboutin kaže da je na tu ideju došao slučajno.

"Iz tvornice mi je stigla cipela koja iz nekog razloga nije izgledala tako dobro kao na skici. Zbog toga sam džon prefarbao crvenim lakom za nokte i problem je bio riješen", rekao je dizajner kojemu se u londonskom Muzeju mode idućeg mjeseca otvara izložba nacrta i cipela.