Šokantno otkriće o velikom ženskom problemu

pms, bol, ublažavanje, menstruacija, seks, zdravlje, mjesečnica, bol, lijek, žene, problemi, menopauza, uši, zujanje, žene, pogreške, usamljenost, ljudi, stvari, zdravlje, uši, zujanje, zdravlje, razlozi, žena, mjesečnica, sunčanje, obim menstrualnog krvarenja, mjesečnica, razlozii, pms, djevojke, cure djevojke, stvari, tamponi, savjeti, način, promjena vremena, tvrdoglavost, život, umor, vježbanje, glazba, znakovi, život
Naime izgleda da se naslijeđeni geni oba roditelja 'tuku'. Zanimljivo je da očevi geni koje je žena naslijedila uzrokuju raniji ulazak u menopauzu, a majčini geni pokušavaju sabotirati taj proces.

Čini se da žene ipak imaju koga za optužiti zbog svojih problema u menopauzi, svoje roditelje. Znanstvenici tvrde da su hormonalne promjene posljedica 'genetske borbe' između DNA koji je žena naslijedila od majke i DNA koji je naslijedila od oca. Laički rečeno, jedni geni žele i dalje imati djecu, a drugi ih žele zaustaviti, prenosi DailyMail.

Rezultat toga su navale vrućina, promjene raspoloženja, noćna znojenja i drugi neugodni simptomi menopauze.

Timovi sa Sveučilišta Royal Holloway u Londonu, Sveučilišta St. Andrews u Škotskoj i Sveučilišta Sokendai u Hajami u Japanu otkrili su da su naučili mnogo toga o genima.

Znanstvenici su došli do pomalo šokantnog zaključka da do menopauze dolazi kako bi se onemogućilo ženi to da ima još djece da bi mogla pomoći potomcima u skrbi o njihovoj djeci.

Sukob gena pokazuje zašto žena ulazi u menopauzu, ali i otkriva zašto je to tako dugotrajno i turbulentno razdoblje.

'Očevi naslijeđeni geni guraju ženu u menopauzu, a majčini geni žele zaustaviti taj proces', rekao je doktor Francisco Ubeda.

Tportal